X

Sant Joan 2021 a Ciutadella: festes suspeses, però amb més de 100 policies i 6.000 passatgers diaris al port

Tot i la gran afluència de joves, encara es pot trobar allotjament, el que no acostuma a ser possible els anys de qualcada

22/06/2021

Sant Joan 2021 a Ciutadella: festes suspeses, però amb més de 100 policies i 6.000 passatgers diaris al port

Un grup de joves, a l'arribada aquest dimarts del segon vaixell del dia procedent d'Alcúdia.

Nou vaixells procedents d’Alcúdia i Barcelona atraquen aquest dimarts al port de Ciutadella que, al llarg de la setmana de Sant Joan, veu desembarcar al dic de Son Blanc, segons fonts municipals, prop de 6.000 passatgers diaris. La majoria són grups de joves que, tot i la suspensió oficial de les festes, han decidit gaudir del fi de curs i de l’inici de l’estiu a Ciutadella.

Dimecres seran deu les connexions marítimes amb Ciutadella, que viurà el moment de major arribada de passatge el dijous matí. Bona part dels visitants tenen previst tornar en vaixell el diumenge fosquet i vespre.

Més d’un centenar de policies es mobilitzaran al llarg de les properes 48 hores per garantir la seguretat i evitar aglomeracions. La Policia Local tindrà de servei els seus 42 efectius, en torns de 12 agents durant el dia i 16 al torn de nit, quasi el triple del que és habitual. La Policia Nacional també afegirà als seus 40 agents els 25 de reforç que han arribat aquest dimarts al port. Es tracta de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), que actuarà cada matinada per intentar controlar els excessos de la festa tant al centre com, especialment, a la zona d’oci nocturn des Pla de Sant Joan.

Tot i la gran afluència que es registra a la ciutat i a les urbanitzacions, però, encara hi ha allotjaments buits a Ciutadella. Al cercador Booking s’hi poden trobar habitacions lliures a 24 establiments i a 73 habitatges de lloguer ofertats pel portal Air Bnb. Els preus oscil·len entre els 76 i els 685 euros la nit.

22/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris