Bèlgica i Països Baixos, a vuitens com a primeres de grup

Dinamarca i Àustria passen com a segones; Suïssa, França, Anglaterrsa, Suècia i la República Txeca també tenen la classificació assegurada

22/06/2021

Els Països Baixos presenten la seva candidatura a aquesta Eurocopa. 3 partits i 3 victòries al grup C. La darrera per 0 a 3 contra la Macedònia del Nord de Trajkovski. Golejada amb Depay i Wijnaldum com a protagonistes. El nou davanter del Barça marca el primer gol al minut 24. I al 51 assisteix el nou migcampista del PSG per fer el 0 a 2. L’ex del Liverpool també és l’autor del 0 a 3 definitiu després d’agafar un refús del porter. Els de Frank de Boer esperen rival a vuitens. Serà un tercer de grup.

Àustria, en canvi, ja sap que s’enfrontarà a Itàlia després d’acabar segona del grup C. Ho han aconseguit gràcies a aquest gol de Baumgartner al minut 21. Ucraïna acaba tercera amb 3 punts i haurà d’esperar per saber si queda eliminada o continua al torneig.

L’altre grup que ja ha conclòs és el B de Bèlgica, líder amb ple de victòries. Amb qualitat i una mica de sort s’imposaren a Finlàndia, que acaba tercera i, com Ucraïna, haurà d’esperar. Hradecki, al minut 74, marca en pròpia porteria després de la rematada de Vermaelen. Lukaku, al 81, sentencia el duel. Diumenge, a La Cartuja, l’equip de Bob Martínez jugarà els vuitens de final contra un tercer.

Una ronda, la de vuitens, que donarà el sus dissabte a les 6 a Amsterdam amb el Gal·les Dinamarca. A la fi, l’equip de Chistrian Eriksen va poder dedicar-li una victòria en forma de golejada que val una classificació com a segona del grup B. Damsgaard, amb un golàs des de fora de l’àrea, va obrir el marcador abans del descans. També es va veure l’errada més grollera de l’Eurocopa, protagonitzada per Zobnin. Poulsen no desaprofita el regal. Al minut 70, Rússia retallaria distàncies amb un gol de Dzyuba des del punt de penal. Però primer Chistensen amb un míssil des de fora de l’àrea… I després Maele finalitzant un contraatac amb un xut col·locat al pal, varen sentenciar el matx. Avui és el torn del grup D.