X

Matí i migdia de ruixats i tempestes

Seran irregulars i començaran al ponent de l'arxipèlag

23/06/2021

Matí i migdia de ruixats i tempestes

Port d'Andratx/Carlos Bisbal

Avui és un dia dominat pel temps inestable, que recorda més a final de primavera que no a començament d’estiu, sobretot a Mallorca i a Menorca.

La situació meteorològica està dominada per un solc d’aire fred posicionat a la part atlàntica del continent europeu amb la part sud situada al nord-est de la península Ibèrica i que se va atracant a la Mediterrània.

Amb aquesta configuració el temps que esperam està caracteritzat per la variabilitat, amb risc de tempestes i precipitacions puntualment fortes en forma de calabruix i cops de vent intensos.

El dia ja ha començat amb el cel ben tapat a Mallorca i a Menorca i amb ruixats damunt la mar al nord de Mallorca. A poc a poc han crescut al ponent de l’arxipèlag.

El temps serà molt variable, insegur,  amb precipitacions i tempestes molt irregulars. No cauran a tot arreu, començaran al ponent i nord de Mallorca i es traslladaran de forma més localitzada a la resta de Mallorca, després arribaran a Menorca i de manera encara més localitzada a Eivissa. A partir del capvespre tendrem el cel més destapat.

Dins la badia d’Alcúdia ja s’ha vist una mànega marina a les vuit del dematí.

L’Aemet ha activat l’avís groc a Mallorca per possibilitat de precipitacions i tempestes fortes des de les 6.00 fins a les 15.00 h 

 


Les càmeres per poder seguir l’estat del cel en directe 

 

23/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris