X

Iñaki Urdangarin no dormirà més en la presó pel seu bon comportament

El cunyat del Rei Felip pernoctarà a Vitòria, ciutat en la qual treballa per a un bufet d'advocats

23/06/2021

Iñaki Urdangarin no dormirà més en la presó pel seu bon comportament

Imatge d'arxiu. /FE

Institucions Penitenciàries ha autoritzat a Iñaki Urdangarin perquè només hagi d’anar un dia a la setmana a la presó de Zaballa (Àlaba) gràcies a la modalitat de control telemàtic pel qual compleix el tram final de la seva condemna en semillibertat, una decisió que se suma a l’autorització judicial per a poder sortir d’Espanya per motiu laboral.

La decisió d’aplicar-li l’article 86.4 del Reglament Penitenciari sobre control telemàtic l’ha proposat la junta de tractament de Zaballa, comptant amb el vistiplau de la Secretaria General dependent del Ministeri de l’Interior, segons ha avançat ‘El Correo‘ i confirmen a Europa Press fonts penitenciàries.

Institucions Penitenciàries ha disposat que Urdangarin d’ara endavant ‘fitxi’ de manera presencial una vegada a la setmana, excepte si coincideix amb algun dels seus viatges fora d’Espanya, quan llavors sí que podrà fer aquesta gestió via telefònica.

Urdangarin gaudia des de febrer del règim de semillibertat i ara s’ha fet un pas més al no haver de tornar a presó a dormir. En la decisió s’ha tingut en compte el seu bon comportament i el compliment del programa per a presos per delictes econòmics, segons confirmen les citades fonts.

El mes de febrer passat, Institucions Penitenciàries va autoritzar a Urdangarin per a continuar complint la seva condemna pel ‘cas Nóos’ en la secció oberta de la presó alabesa, després que li fos concedit el tercer grau un mes abans.

FINS ARA HAVIA DE TORNAR A DORMIR

El trasllat des de Madrid a Àlaba va permetre al marit de la infanta Cristina gaudir dels caps de setmana lliures prop de Vitòria, on resideix la seva mare, així com realitzar el programa de tractament per delictes econòmics des de la secció oberta de Zaballa, on havia de tornar fins ara per a dormir. També compagina l’anterior amb una nova ocupació.

A finals de gener, el Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó, amb seu a Valladolid, va estimar el recurs d’Iñaki Urdangarin i li va concedir el tercer grau penitenciari, per la qual cosa ja des de llavors estava en semillibertat i només havia de dormir diàriament en el Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares (Madrid).

El jutge va revocar la resolució del director general d’Execució Penal i Reinserció de 30 de desembre de 2020, que aplicava el principi de flexibilitat del 100.2 a la seva classificació en segon grau i destí en el citat Centre d’Inserció Social.

Urdangarin va triar la presó de dones de Brieva, a Àvila, per a complir la seva condemna a cinc anys i deu mesos per corrupció en el ‘cas Nóos’, ingressant per primera vegada el 18 de juny de 2018. La decisió de mantenir-se aïllat en un mòdul sense contacte amb altres presos ha estat motiu de discrepàncies entre el jutge de vigilància i Institucions Penitenciàries.

Fins al seu tercer grau, Urdangarin ha gaudit d’altres permisos de sortida, així com per a assistir a voluntariat en una ONG de Pozuelo de Alarcón (Madrid), en aplicació de l’article 117 del Reglament Penitenciari.

23/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris