X

Les patronals demanen simplificar les ajudes de 855 milions

La Mesa de Diàleg Social estudiarà com aconseguir que més empreses s'hi presentin

23/06/2021

Les patronals demanen simplificar les ajudes de 855 milions

El Govern ha convocat la Mesa de Diàleg Social per revisar la convocatòria d’ajudes directes de 855 milions d’euros. La causa:  el crit d’alarma de les patronals de les Illes sobre el risc que bona part de les ajudes per compensar les pèrdues per la Covid-19 es perdi per la dificultat de complir els requisits de la convocatòria. Quan falten quatre dies perquè s’acabi el termini, només s’hi han presentat 4.000 de les 33.000 empreses i autònoms que podrien fer-ho, un 12% del total.

Una de les principals dificultats és el requisit de tenir deutes pendents de pagament des del març de 2020. PIMEM argumenta que impedeix que les empreses no endeutades però amb pèrdues demostrables se’n puguin beneficiar. Un altre problema és que les empreses que van tenir pèrdues el 2019 tampoc poden optar a la subvenció. A més, hi ha sectors sencers, com les perruqueries o les benzineres, que no se’n poden beneficiar.

Els empresaris demanen que qualsevol empresa que hagi tengut pèrdues es pugui presentar i que el termini s’amplii, almanco, quinze dies més.

23/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris