X

Banderes LGTBI a l’Eurocopa contra les polítiques homòfobes del govern d’Hongria

Això després que la UEFA rebutgés que l'estadi s'il·luminés amb els colors de la diversitat durant el partit Alemanya-Hongria

23/06/2021

Banderes LGTBI a l’Eurocopa contra les polítiques homòfobes del govern d’Hongria

L’ONG Amnistia Internacional distribuirà aquest dimecres banderes arcs de Sant Martí en el Allianz Arena de Munic, després que la UEFA prohibís que aquest estadi s’il·lumini amb aquests colors durant el partit Alemanya-Hongria en protesta per una llei homòfoba del Govern ultranacionalista hongarès.

L’objectiu és, segons aquesta ONG de drets humans, que els aficionats al futbol puguin enviar un missatge de solidaritat amb la comunitat de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals (LGBTI) d’Hongria durant el partit.

Dávid Vig, director d’Amnistia Internacional a Hongria, ha qualificat de “senyal esperançadora” per als LGBTI al seu país que en l’estadi es mostrin aquests colors i que “el capità de la selecció alemanya porti un braçalet arc de Sant Martí, especialment després de l’aprovació de la recent llei anti-LGBTI a Hongria.”

El Parlament hongarès va aprovar dilluns passat una llei contra la pedofília que inclou la prohibició de parlar a menors sobre homosexualitat o canvi de sexe a l’escola o els mitjans.

“Aquesta llei farà desaparèixer de fet a la comunitat LGBTI dels mitjans de comunicació i del sistema educatiu hongarès”, ha dit Vig en aquest comunicat d’AI.

Aquesta ONG s’ha sumat a l’allau de critiques contra la UEFA per negar-se a la proposta de l’Ajuntament de Munic d’il·luminar l’estadi són aquests colors en suport de la comunitat LGTB d’Hongria.

La UEFA ha argumentat el seu rebuig en què és una organització política i religiosament neutral i que il·luminar l’estadi seria llançar un missatge polític sobre una decisió presa pel parlament nacional hongarès.

23/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris