X

Nit de San Joan de botellades i sense mascaretes

Centenars de joves s'han concentrat sense complir les mesures de seguretat tant a Palma, al polígon de son Castelló, com a la zona des pla de Ciutadella

24/06/2021

Nit de San Joan de botellades i sense mascaretes

Nit de Sant Joan sense incidents destacables a Palma i Ciutadella, on, per segon any consecutiu, s’han viscut unes festes de Sant Joan sense cavalls ni actes protocol·laris. Això sí, s’han produït aglomeracions i botellades al polígon de Son Castelló. A Ciutadella, a la zona des pla, la zona d’oci de la ciutat, centenars de joves s’han concentrat sense complir les mesures de seguretat. La Policia Local assegura que no han hagut de fer intervencions importants, més enllà d’intentar controlar la situació, dissoldre de manera pacífica i atendre queixes per renous.

De fet, centenars de persones han celebrat aquest dimecres vespre les festes de Sant Joan de Ciutadella. L’ambient festiu, però sense cavalls, s’ha pogut palpar tant als carrers, plens de gent, com a les terrasses dels bars i restaurants, que han estat al 100% de capacitat. Amb una mescla d’alegria i tristesa, els ciutadellencs han adaptat les festes per segon any consecutiu.

Molts joves, la majoria d’ells estudiants que vénen a Menorca a celebrar el final de curs, s’han concentrat a la Plaça Nova i, ja a la nit as Pla, a la zona del port, on l’absència de mascareta s’ha evidenciat durant tota la nit. Les aglomeracions i botellades han estat protagonistes en aquesta zona d’oci, sense que s’hagin produït incidents destacables.

Això si, les intervencions policials s’han limitat a alguna baralla i a dissoldre grups per renous que provocaven queixes dels veïns. Avui de matí encara estan actuant en diversos punts de la ciutat.

L’Ajuntament de Ciutadella i la Direcció Insular de l’Estat han programat un reforç dels efectius policials que, aquesta nit passada, ha estat de 16 Policies Locals i 25 agents de la Unitat de Prevenció i Reacció de la Policia Nacional, a més dels agents de la Guàrdia Civil que fan els controls de trànsit a la sortida del municipi.

A més, en previsió que pugui augmentar la demanda assistencial durant aquests dies a Ciutadella, s’ha reforçat tant el servei d’urgències del Canal Salat com el Servei d’Emergències amb una tercera ambulància que operarà les 24 hores.

Platges tancades… polígons plens

A Palma el dispositiu per al control d’accessos a platges la Revetla de Sant Joan es va activar a les 19.00 hores. Va començar a Can Pastilla i va seguir per tota la línia de Platja amb l’estreta col·laboració de la Policia Nacional.

El dispositiu està format per una “baldeadora” d’Emaya, una unitat dels Bombers de Palma amb una Bomba Urbana Lleugera (BULL) i Voluntaris de Protecció Civil. També hi ha participat personal del Servei de Platges. Per part de Policia Local de Palma, s’han desplegat cotxes patrulla, personal a peu, motoristes i la Policia Muntada. Dispositiu de la Policia Local ha inclòs un ordinari del torn, reforç estiu i hores extres. El màxim del qual es disposa, amb desplegament de cotxes patrulla i motoristes de les distintes unitats de la Policia Local, incloent-hi la Policia Muntada.

S’han emès enregistraments en diferents idiomes informant de la normativa que estableix que per la Nit de Sant Joan les platges estarien tancades fins a les 06.00 hores del matí, en compliment del Decret del 21 de juny.

24/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris