X

Entra en vigor la llei d’eutanàsia

En base a l'experiència que han tingut altres països això pot significar que, a Balears, es practiquin devers 80 eutanàsies anuals

25/06/2021

Entra en vigor la llei d’eutanàsia

EFE

Els pacients amb malalties irreversibles tenen des d’avui dret a demanar una mort assistida. Entra en vigor la Llei de l’eutanàsia a Espanya. En base a l’experiència que han tingut altres països això pot significar que, a Balears, es practiquin devers 80 eutanàsies anuals.

La responsable d’organitzar la prestació de l’eutanàsia a Balears, Rosa Duro, recorda que només poden demanar una mort assistida pacients que compleixin determinats requisits. “Persones amb malalties greus i que tenen un sofriment inacceptable poden demanar la prestació per a l’ajuda a morir”, explica.

També explica que la llei és molt garantista i que abans de donar llum verda a una eutanàsia cal que es pronunciïn dos metges i una comissió de control. Després, és el pacient qui escull la forma de morir. “Ha de decidir si vol fer-ho en el domicili o bé en una institució sanitària, i si vol autoadministrar-se la medicació o que li posin els professionals sanitaris. Està clar que, encara que sigui autoadministrada, els professionals estaran allà”, assegura Rosa Duro.

De moment, no hi ha un registre oficial de metges objectors però cap facultatiu està obligat a practicar una eutanàsia.


La llei d’eutanàsia despenalitzarà l’ajuda mèdica per morir
Aprovada per àmplia majoria la primera llei d’eutanàsia a Espanya

25/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris