X

Ens tornem a veure les cares pel carrer

La mascareta, però, continuarà sent imprescindible en situacions en què no es respecti distància

25/06/2021

Ens tornem a veure les cares pel carrer

Foto: EFE


La nova guia sobre l’ús de la mascareta

Aquest dissabte entra en vigor la nova mesura que flexibilitza l’ús de la mascareta en exteriors tot i que ja hi havia gent que frisava abans d’hora. “No em sembla bé, perquè tampoc respecten la distància”, explica una ciutadana de Palma.

Aquest matí, a la plaça d’Espanya de Palma, encara es veien molts vianants que duien posada la mascareta o bé que la duien abaixada, a l’alçada de la barbeta, per poder-se-la tornar a posar en entrar a qualque comerç.

Però, atenció: hi haurà situacions en què haurem de tornar a posar-nos la mascareta, que continua sent, segons els experts, un dels protectors més efectius contra la propagació del coronavirus.

Ens l’haurem de posar cada vegada que entram a un espai interior, com per exemple un comerç, un bar o un museu. També ens l’haurem de posar quan entram al supermercat i mercats interiors.

Dins del transport públic també serà obligatori durant tot el trajecte, fins i tot quan estiguem esperant la seva arribada, tant a les andanes com a les parades de bus. No obstant això, si viatjam amb vaixell, podrem llevar-nos la mascareta quan estiguem dins la cabina o bé a la coberta, si hi ha distància interpersonal.

Sigui com sigui, els experts recomanen que mentre no s’usi la mascareta, es resguardi en una bossa de tela o sobre de paper per evitar que es contamini.

25/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris