X

Agrupacions feministes es manifesten aquest dissabte contra la llei trans

Els grups feministes Radfem Mallorca i Confluència Moviment Feminista, que aglutinen a 60 organitzacions, es concentraran aquest dissabte a Palma

26/06/2021

Agrupacions feministes es manifesten aquest dissabte contra la llei trans

EFE

Els grups feministes Radfem Mallorca i Confluència Moviment Feminista, que aglutinen a 60 organitzacions, es concentraran aquest dissabte a Palma contra les lleis trans i per exigir al Govern Central el compliment de l’agenda feminista. La concentració, que està previst que es faci a les 12.00 hores davant la Delegació del Govern a les Illes, se suma a les diferents protestes convocades en aquest sentit a diferents ciutats d’Espanya.

En una nota de premsa, Radfem ha assegurat aquest dimecres que la protecció dels drets de les dones està retrocedint “a causa de l’ofensiva del patriarcat contra les dones i el feminisme”. En aquest sentit, ha acusat el Govern Central de transformar les lleis perquè vagin “contra l’agenda feminista” i al Ministeri d’Igualtat de menysprear al moviment, “promovent lleis contra les dones i negant-se a reunir-se amb elles”.

A més, tots dos grups han assenyalat que s’estan utilitzant els parlaments autonòmics “com a portes de darrere per transformar totes les lleis sobre les quals tenen competència, reafirmant així la reculada en matèria de violència i drets sexuals”.

Radfem també ha assegurat que “l’ofensiva de la ultradreta pretén derogar les lleis que protegeixen les dones”, com és el cas de la Llei de Violència de Gènere.

La concentració també pretén exigir la paralització i la derogació de les lleis trans, en contra de les que s’han posicionat molts grups feministes des que es va anunciar.

Les concentracions començaran a les 12.00 hores a la delegació del Govern a Palma, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, al parc Gloria Fuertes de Càceres, a la plaça del Palillero de Cadis, a la Plaça Major de Gijón, al Carrer Triana de Las Palmas, a la Porta del Sol a Madrid, a la plaça de l’Ajuntament de Toledo i a la plaça de la Verge Blanca a Vitòria.

També es concentraran a la plaça de la Constitució de Màlaga, al passeig del Dic de Múrcia, a la plaça de l’Ajuntament de Ponferrada, a la Plaça Major de Salamanca, a l’avinguda de la Llibertat a Alacant, a la plaça de la Candelaria a Santa Cruz de Tenerife, la Praza da Quintana a Santiago de Compostel·la, a la Plaça Nova a Sevilla i a la plaça de la Verge a València.


Ben Amics prepara la manifestació de l’Orgull LGTBI+ sota el lema ‘Llei trans integral ja!’
Concentració davant el Consolat de Mar per exigir al PSOE que elimini el bloqueig a la Llei Trans

26/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris