X

Antoni Oliver, cap de microbiologia de Son Espases: “Em preocupa que hi hagi un repunt de casos”

Demana responsabilitat a la població i recorda que tot i deixar de dur la mascareta a l'aire lliure, el virus encara segueix present

26/06/2021

Antoni Oliver, cap de microbiologia de Son Espases: “Em preocupa que hi hagi un repunt de casos”

Antoni Oliver, cap de microbiologia de l'Hospital de Son Espases

Des de la Unitat de Microbiologia de l’Hospital de Son Espases demanen responsabilitat a la població i recorden que tot i deixar de dur la mascareta a l’aire lliure, el virus encara segueix present.

Antoni Oliver, cap de microbiologia de l’Hospital de Son Espases, apunta que tot i que s’havia de fer, tal vegada no era el millor moment per a fer-ho; i mostra certa preocupació pel que pugui suposar, si no es fa bé. “És un moment complicat, amb l’inici de l’estiu i amb tots els moviments que hi està havent i que hi haurà (…) em preocupa una mica que realment la cosa se’n vagi més enllà d’allò que es permet i del que és raonable en aquest moment. Perquè ara mateix hi està havent un repunt de casos important”, explica Oliver.

És, també, un moment en què creix la preocupació davant la variant Delta, la també coneguda com a variant índia, que ja és a les illes, i que podria augmentar amb l’arribada del turisme britànic.

“La variant índia ja està a Balears. En l’àmbit de la transmissió és evident que és una amenaça i per tant, a la mínima que un es descuidi, augmenten d’una manera dramàtica el nombre de casos. D’altra banda, afortunadament estam aconseguint una cobertura vacunal de la població molt elevada i això fa de contrapès a aquestes variants”, diu Antoni Oliver.

Preocupen les concentracions que s’han produït els darrers dies, un catalitzador per a la transmissió del virus, i que tendrà les seves conseqüències.

“En els pròxims dies augmentaran el nombre de casos. Pot haver-hi evidentment contagis i transmissió que es quedi aquí a Balears”. “Hi haurà una quarta onada probablement a escala de nombre de casos, però és d’esperar que no es tradueixi en una onada important quant a ingressos, inspeccions greus, etc”.

Demana sentit comú davant la relaxació en la normativa que comença avui; que la gent segueixi complint la normativa, perquè si no es poden donar casos greus i més morts.


Primera jornada sense mascaretes al carrer

26/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris