X

Agricultura confirma un cas positiu de llengua blava a Pollença

La conselleria està treballant en els protocols en previsió de la declaració d'un possible brot 

26/06/2021

Agricultura confirma un cas positiu de llengua blava a Pollença

La Conselleria d’Agricultura ha confirmat un positiu de llengua blava en un exemplar de boví de carn, procedent d’una explotació ramadera de Pollença (Mallorca). Seguint els protocols, la conselleria recollirà durant aquest cap de setmana mostres de diverses explotacions agràries i s’espera que el dimarts ja es tenguin els resultats per saber de l’existència o no d’un brot.

Les mostres de l’animal positiu han estat analitzades pel Laboratori Central de Veterinària (LCVde Algete (Madrid), que pertany al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Ara s’està treballant en els protocols en previsió de la declaració d’un possible brot. Com a mesura preventiva, Agricultura ha suspès les guies de transport d’animals a vida.

QUÈ ÉS LA LLENGUA BLAVA?

Es tracta d’una malaltia viral infecciosa no contagiosa que afecta els remugants domèstics i salvatges, provocada per un arbovirus que es transmet, únicament, mitjançant la picada de mosquits del gènere Culicoides infectats. No representa cap risc per als consumidors, ni tan sols en relació amb la carn i la llet dels animals infectats.

Actualment existeix una vacuna per prevenir aquesta malaltia, que seria utilitzada pel Govern balear en cas que sigui necessari.

26/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris