X

Augmenten a 249 els estudiants aïllats a l’hotel pont, el Palma Bellver

Respecte als joves que es troben ingressats a Son Espases, Javier Arranz ha dit que tots estan bé

28/06/2021

Augmenten a 249 els estudiants aïllats a l’hotel pont, el Palma Bellver

Ja són 249 persones els estudiants que es troben aïllades a l’hotel pont Covid, el Palma Bellver.

En una entrevista al programa Al dia, d’IB3 ràdio, el portaveu del comitè autonòmic de malalties infeccioses, Javier Arranz ha explicat que encara es continua amb l’estudi de contactes, però que ja “estaríem entrant en els darrers dies de poder tenir casos relacionats” amb aquest macrobrot supracomunitari.

Respecte als joves que es troben ingressats a Son Espases, Arranz ha dit que tots estan bé.

El portaveu també ha explicat la funció pedagoga que s’està fent amb els joves. Respecte a la seva tornada a les comunitats, ha especificat que tant els positius com els que fan quarantena, podran tornar als deu dies, bé des que es va diagnosticar el seu contagi, o bé, des que la persona negativa va mantenir el darrer contacte amb un positiu.

Més de 850 estudiants positius de Covid-19 vinculats al brot comunitari


IB3 | Més de 850 estudiants positius de Covid-19 vinculats al brot comunitari

Les comunitats autònomes han notificat fins a aquest dissabte més de 850 positius en coronavirus vinculats als viatges de final de curs en les últimes setmanes a Mallorca. La Comunitat de Madrid és de moment la més afectada, amb 363 estudiants contagiats i 3.000 estudiants que van estar exposats al macrobrot i que romanen en quarantena.

La Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa, Galícia, Catalunya, País Basc i Aragó són els territoris en els quals s’han confirmat contagis en les últimes dues setmanes arran dels viatges.

Els brots es van originar en un concert de reggaeton a la Plaça de Toros de Palma i diferents festes en vaixells i hotels, de manera que les autoritats sanitàries a cada territori han notificat nous casos en els últims dies fins a superar els 850 positius.

COMUNITAT DE MADRID


Se elevan a 410 los positivos en Madrid por los viajes a Mallorca (telemadrid.es)

L’Executiu de la Comunitat de Madrid ha confirmat fins a aquest dissabte 363 casos positius de coronavirus i 3.000 estudiants exposats i en quarantena. Tots els contagiats tenen símptomes lleus. Les proves fetes fins ara apunten que són tots casos de la variant britànica.

BALEARS

El Govern balear ha detectat a 268 joves a Mallorca que podrien haver tingut relació directa o indirecta amb alguns dels positius per covid de diferents comunitats que van viatjar a l’illa en els últims dies i n’ha traslladat 33 a l’hotel pont de Palma, habilitat per a aïllaments. Els joves han estat detectats en un rastreig massiu del brot relacionat.

El Govern ha començat ja el trasllat a l’hotel pont, el Palma Bellver, d’aquells menors els tutors dels quals han donat autorització. Es preveu que es continuïn realitzant tots els trasllats que siguin necessaris. La resta de menors rastrejats estan sota vigilància de l’autoritats sanitàries a l’espera de proves diagnòstiques que garanteixin la salut pública.

A més, el Govern manté les inspeccions contra els incompliments de les restriccions per la covid-19, especialment en els establiments i zones on es van produir els focus de contagi dels estudiants procedents de la Península. S’investiguen les possibles negligències en alguns hotels. D’altra banda, Salut ha realitzat el rastreig dels treballadors dels 6 hotels afectats. Aproximadament 300 treballadors han estat sotmesos a una prova PCR.

PAÍS BASC 


Vídeo: Continúan los cribados a raíz de los viajes de fin de curso a Mallorca (eitb.eus)

A Euskadi s’han detectat fins ara 126 positius lligats a aquest macrobrot. En les 255 proves diagnòstiques realitzades s’han localitzat 30 nous contagiats de covid-19 i s’ha constatat a més la presència de la variant delta i britànica.

CATALUNYA


165 estudiants contagiats i més de 2.300 contactes estrets pels viatges de fi de curs (ccma.cat)

A Catalunya aquests brots afecten ja més de 100 joves, 44 estudiants catalans que van anar a Mallorca i 57 que es van traslladar a Menorca, així com a altres 27 alumnes, no vinculats al macrobrot, però que van viatjar a Tenerife. Altres 17 que es van desplaçar a l’interior de Catalunya.

Els brots relacionats amb viatges a Mallorca han afectat, de moment, a 44 alumnes que han donat positiu, dels quals 28 corresponen a la Regió Sanitària Catalunya Central, 14 a Barcelona ciutat, un als Terres de l’Ebre i un altre a l’àrea de Girona.

A més, aquests casos han aflorat, fins ara, 593 contactes estrets, dels quals 336 estan a la Catalunya Central, 204 a Barcelona ciutat i 53 disseminats pel territori.

CASTELLA-LA MANXA


Camacho, en CMM: “hay alrededor de 20 casos y cien contactos de Castilla-La Mancha”, afectados por el macrobrote de Mallorca – CMMedia

La Conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa espera que aparegui algun cas més de covid-19 relacionat amb els viatges a Mallorca, que ja té 11 positius en aquesta regió, tot i que confia que no siguin molts i no influeixin en la incidència acumulada a set dies. A Castella-la Manxa han estat avaluades 85 persones relacionades amb les festes de Mallorca i que s’han confirmat 11 positius, a les províncies de Toledo i Guadalajara.

GALÍCIA


Preocupación na Xunta pola magnitude que pode acadar o gromo de Mallorca | Noticias de Galicia | CRTVG

Galícia comptabilitza 70 positius per coronavirus vinculats al brot, mentre que la Conselleria de Sanitat continua recopilant dades a través de rastrejos i de persones infectades que han estat posades en quarantena per a prevenir una major propagació.

COMUNITAT VALENCIANA


El macrobrot de Mallorca suma ja vora 800 contagis en huit comunitats – À Punt (apuntmedia.es)

La Conselleria valenciana de Sanitat va xifrar fins al divendres en 67 les persones que han donat positiu en coronavirus després de tornar d’un viatge de fi d’estudis a Mallorca, totes amb símptomes lleus, encara que es tracta d’una “xifra provisional” mentre es continua investigant.

MÚRCIA

El Govern de Múrcia va notificar que fins al divendres s’han comptabilitzat entorn d’una vintena de casos.

ARAGÓ


Los estudiantes contagiados en el ‘macrobrote’ de Mallorca son ya 848 | Espana | Aragón Noticias (CARTV)

Aragó compta amb una desena de positius vinculats als viatges de fi de curs a Mallorca, segons dades ofertes fins al divendres.

28/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris