X

Els productors de Menorca: “Nous canals de comercialització són la clau per salvar el camp”

El nou Pla Estratègic Agrari pretén implantar noves tecnologies i diversificar la producció

29/06/2021

Els productors de Menorca: “Nous canals de comercialització són la clau per salvar el camp”

La unió de tots els agents agroramaders és l’objectiu principal del Pla Estratègic Agrari de Menorca per poder capgirar el sector cap a una supervivència digna. Els pagesos avisen que, en els darrers 20 anys, la rendibilitat del camp ha baixat un 4 per cent, i per evitar-ho creuen que s’ha de posar l’accent en la comercialització dels productes.

El 85 per cent de la producció agroramadera de Menorca és de llet i derivats. El nou pla cerca que les explotacions es diversifiquin perquè tot l’abastiment de la població sigui de producte local. Però, actualment només el setze per cent és producte de proximitat i la resta s’importa. Per als pagesos, la clau és començar per la comercialització als establiments turístics.

En el darrer any de crisi, les explotacions han tingut un increment de costos del 15 per cent i, en canvi, els preus de la llet s’ha mantingut i el de la carn ha davallat. Així que més que mai creuen que la solució ha de ser de xoc. L’any 2026 és l’horitzó per dur a la pràctica les noves línies estratègiques presentades aquest dimarts i que preveuen moltes innovacions tecnològiques.

29/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris