X

Catorze joves eludeixen la quarantena obligatòria a Menorca tot i ser contactes estrets d’un positiu

L'augment de casos entre persones de 16 i 20 anys evidencia la transmissió comunitària que ja hi ha a aquesta franja d'edat

29/06/2021

Catorze joves eludeixen la quarantena obligatòria a Menorca tot i ser contactes estrets d’un positiu

La situació sanitària a Menorca continua empitjorant. En pocs dies, s’han detectat fins a 8 brots d’àmbit social repartits per tota l’illa que situen el nombre de casos actius en 122. La gran majoria dels contagis corresponen a joves d’entre 16 i 20 anys que són asimptomàtics o que presenten símptomes lleus, però que tot i això tenen una capacitat de transmissió molt elevada que s’explica, en part, per l’aparició de la variant delta. Davant aquesta situació, la feina de rastreig s’ha intensificat: només ahir es van processar més de 290 PCRs i avui se n’espera un recompte similar. Per això, es reforçarà el personal sanitari de les tres UVAC. El brot més important detectat fins ara, que ja suma 24 contagis, té l’origen a Ciutadella i en les festes de Sant Joan.

D’altra banda, ha augmentat també l’ocupació a l’hotel Covid, on hi ha 15 persones en quarentena (13 positius i dos contactes estrets). La majoria són joves que es varen desplaçar a Ciutadella per celebrar Sant Joan. El testimoni d’una d’elles, que va donar positiu, posa en dubte que el grup amb què viatjava seguís el protocol sanitari establert pel que fa als contactes estrets. Segons ha explicat al programa Els Dematins, ella i 11 amigues més arribaren a l’illa per Sant Joan, on van conviure i relacionar-se amb més gent de la seva edat. Dies després, algunes d’elles es trobaren malament i, per això, es varen fer una PCR. Dues de les joves van resultar positives en Covid i van acabar essent traslladades a l’hotel covid. Però, segons ha detallat, les seves companyes (10 contactes estrets), van tornar a Barcelona, on la majoria han donat positiu.

Segons ha pogut saber IB3, aquest no és l’únic cas. Aquest dimarts, s’han aïllat a l’hotel pont 3 joves catalanes més contagiades de coronavirus. També expliquen que la resta de les companyes del seu grup (4), amb qui han conviscut una setmana a Menorca, van decidir tornar a Sabadell, tot i ser contactes estrets. Elles, tot i que dues encara no coneixien els resultats de les proves, van decidir quedar-s’hi, diuen, per responsabilitat.

29/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris