X

L’habitatge s’encareix més d’un 8% a Balears en el segon trimestre de l’any, segons Tinsa 

Situa les Illes com la segona província més cara amb 2.442 euros per metre quadrat

30/06/2021

L’habitatge s’encareix més d’un 8%25 a Balears en el segon trimestre de l’any, segons Tinsa 

L’habitatge s’encareix més d’un 8% a Balears en el segon trimestre de l’any, segons Tinsa.

L’habitatge acabat ha pujat els seus preus fins a un 8,2% a Balears durant el segon trimestre de l’any respecte al mateix període de l’any anterior, segons l’estadística Tinsa IMIE Mercats locals, que situa les Illes com la segona província més cara amb 2.442 euros per metre quadrat.

Amb aquesta dada, Balears encapçala els increments interanuals en el cost de l’habitatge, per davant del País Basc i Galícia.

Tinsa ha parlat “d’una recuperació generalitzada i progressiva” que situa el valor mitjà de l’habitatge acabat a Espanya al voltant dels 1.421 euros, fet que suposa un creixement del 2% respecte al període de 2020. L’habitatge a les Balears presenta un dels valors més propers als màxims de la dècada passada juntament amb Santa Creu de Tenerife, Ceuta i Melilla.

Pel que fa als mínims post-crisi, la distància en els preus és d’un 31,4% a la Comunitat. Per la seva banda, la capital, Palma, es manté en nivells de preus mitjos inferiors “als de l’època del boom” (un 14,6 per cent menys des máximos). Les capitals més cares d’Espanya són Sant Sebastià, Barcelona i Madrid, i no molt lluny queda Palma, que empata en quarta posició amb Bilbao. 

L’informe presentat per Tinsa ha destacat també l’esforç financer net dels espanyols, és a dir, quants dels seus ingressos familiars es destinen a afrontar despeses d’hipoteca, i ha destacat que les diferències geogràfiques “continuen sent significatives a Espanya”. Només per darrera de Màlaga, Balears és la segona província amb major esforç financer, fins a arribar al 27,1 per cent. És a dir, els balears destinen una mitjana de l’27 per cent dels seus ingressos familiars al pagament d’hipoteques. De fet, les Balears té la quota mensual hipotecària més elevada, amb 801 euros, seguida de Madrid (771 euros) i Barcelona (748 euros).

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris