X

Detingut un home per agredir sexualment a dues dones a Palma

La investigació continua oberta ja que no es descarta que pogués haver-hi més víctimes

30/06/2021

Detingut un home per agredir sexualment a dues dones a Palma

La Policia Nacional ha detingut un home espanyol de 43 anys per detenció il·legal i per dues agressions sexuals a dues dones a Palma. En una de les agressions, va obligar a una dona pujar al vehicle d’ella per intentar agredir-la sexualment. A una altra dona la va colpejar, emprant la violència per a agredir-la sexualment en un comptador de llum del portal d’una finca. El presumpte autor ha passat aquest dimecres a disposició judicial. La investigació continua oberta ja que no es descarta que pogués haver-hi més víctimes.

La Policia va tenir coneixement a través d’una denúncia interposada per una de les dones agredides que va relatar que un home la va ficar a la força en el seu cotxe i va intentar agredir-la sexualment, fent-se passar per agent de l’autoritat. Els fets es van produir sobre les 00.30 hores del passat divendres, al carrer Manacor, de Palma, quan una noia passejava el seu gos acompanyada de la seva germana. En un moment donat, la seva germana es va parar a parlar amb un veïnat i la víctima va continuar caminant sola.

La dona va notar que un home l’estava mirant i va decidir girar el carrer comprovant com l’home l’estava seguint, fins al moment en què aquest es va identificar com a Policia, demanant-li la documentació, i desprrés el pressumpte agressor va començar a interrogar-la preguntant-li on vivia i que feia allí.

La dona li va explicar que estava en companyia de la seva germana i que havia arribat amb el seu vehicle, moment en què l’home la va obligar que el portés al vehicle per pujar-s’hi tots do .

L’home va començar a conduir, dient-li que portava droga damunt i l’anava a acusar a ella de portar-la. La dona es va posar molt nerviosa i angoixada per la situació, fins a l’instant en què l’home li va dir que anaven a passar una estona i que l’hauria de despullar. La dona es va posar a plorar, entrant en un estat de nervis i va començar a donar puntades en el vehicle, aconseguint que l’home es baixés del vehicle i abandonés la zona, sol·licitant la dona ajuda a la policia.

Un altre fet semblant

El grup d’Atracaments de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació, esbrinant que s’havia produït un fet semblant el mes de novembre de l’any passat, sobre les 17.00 hores, quan un home va requerir els serveis d’una dona que exercia la prostitució, mantenint una trobada al carrer Manacor de Palma.

Una vegada en el lloc, l’home es va identificar com a agent de l’autoritat, fent una sèrie de comentaris i propostes que va portar a la dona a desistir de realitzar el servei, la qual cosa l’home li va dir que era agent de l’autoritat proferint amenaces contra la dona a la qual va advertir que tindria seriosos problemes.

En un moment donat va agarrar a la dona fortament del braç i la va introduir a la força i mitjançant intimidació en l’habitació de comptadors del portal d’una finca on la va despullar i la va obligar a mantenir relacions sexuals, fent ús en tot moment de la violència.

Quan va acabar l’agressió sexual, l’home la va llançar contra el terra on li va propinar diversos cops que van impactar en diverses parts del seu cos. La víctima tan sols va poder protegir-se amb els seus braços, fins que el seu agressor va abandonar el lloc de manera precipitada.

La víctima va quedar molt afectada pel succés, perquè temia que l’home pogués prendre represàlies si el denunciava ja que estava convençuda que era agent de l’autoritat, si bé va alertar a diverses companyes de treball de l’agressió a través d’un xat per a evitar que pateixin un agressió com la seva.

Els agents van iniciar una investigació en la qual es va aconseguir identificar el presumpte autor, obtenint evidències i proves que li incriminaven en els dos fets, procedint a la seva detenció dilluns a l’horabaixa com a presumpte autor de dos delictes de detenció il·legal, dos delictes d’agressió sexual, un en grau de temptativa i dos delictes d’usurpació de funcions.

Antecedents policials

El detingut compta amb antecedents policials per fets similars, un d’ells l’any 1999, on suposadament va retenir una dona que exercia la prostitució, emmanillant-la amb una cinta i amenaçar-la. L’altre antecedent va ser a l’any 2014 on suposadament va agredir sexualment una massatgista, uns fets que el van portar a ingressar a la presó.

El presumpte autor ha passat aquest matí a disposició judicial. La recerca continua oberta ja que no es descarta que pogués haver-hi més víctimes.

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris