X

Rècord de contagis a Menorca: 70 nous casos en un dia i més de 3.500 en quarantena

Les policies de Maó i Ciutadella reforçaran efectius els caps de setmana per evitar conductes de risc

30/06/2021

Rècord de contagis a Menorca: 70 nous casos en un dia i més de 3.500 en quarantena

Menorca registra aquest dimecres el seu rècord de contagis des de l’inici de la pandèmia en sols 24 hores. Són 70 nous positius, i 170 al llarg de la darrera setmana, en què els casos s’han multiplicat per nou a l’illa.

La meitat dels nous contagis corresponen a Ciutadella, tot i que és Ferreries el municipi amb una taxa d’incidència més elevada. 29 persones estan allotjades a l’hotel pont de s’Arenal den Castell.

Més de 3.500 persones són contactes estrets dels positus a Menorca i, per tant, haurien d’estar confinades. És l’estimació dels responsables de l’Àrea de salut. Calculen que a causa de la major interacció social, sobretot dels joves, avui dia per cada positiu hi ha una mitjana de 19 contactes estrets…quan setmanes enrera -mentre els brots tenien majoritàriament orígen familair- aquesta xifra rondava la desena.

Però, tot i els 8 brots actius a l’illa, no totes les persones que han estat contactes estrets s’han confinat immediatament. Un nou cas que hem conegut avui és el de 7 joves catalanes, tres de les quals van donar positiu i, en aquests moments, es troben aïllades a l’hotel Covid. Però quatre companyes més amb les que convivien ja han tornat cap a ca seva:

Salut diu que no tenen constància que cap dels contactes estrets que se’ls han comunicat hagin marxat de l’illa…i que no pot fer res si no se’ls indiquen tots els contactes o aquests se’n van abans que els rastrejadors els hagin pogut contactar.

El repunt dels casos mobilitza els ajuntaments, que preparen reforços de la seguretat per al cap de setmana. Maó posarà dos agents més per nit per garantir el compliment de les normes sanitàries, i Ciutadella també augmentarà els efectius.

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris