X

Premi internacional per a emprenedors del Parc Bit

'Kultours', guardonat pel seu projecte de rutes turístiques culturals

30/06/2021

Premi internacional per a emprenedors del Parc Bit

Dos emprenedors de la incubadora d’empreses del Parc Bit de Palma han creat una plataforma que permetreà crear itineraris turístics personalitzats en base a llibres, pel·lícules o sèries de televisió.

Ja han identificat diverses rutes a les Illes. La serra de Tramuntana de la pel·lícula ‘Cloud Atlas’ pot ser un itinerari per als amants de la pel·lícula protagonitzada per Tom Hanks i Halle Berry el 2012. Treballen amb un catàleg d’una quarentena de llibres, pel·licules i sèries de televisió ambientades a les Illes que es podrien convertir en rutes turístiques personalitzades.

El projecte és una plataforma on hi hagi persones que puguin dissenyar una guia basada en una pel·lícula com, per exemple, la Formentera de “Lucía y el sexo”. O “Muerte bajo el sol”, film basat en una novel·la d’Agatha Christie i rodat a Mallorca. Els viatgers podrien adquirir la guia per viatjar pel seu compte o, fins i tot, reservar el viatge ‘online’.

Per aquest projecte, els cofundadors de ‘Kultours’, Charles Santana i Joan Lapaix, han guanyat el premi internacional “Miro in Cube” davant 8 altres projectes de les Balears, Catalunya i la regió francesa d’Occitània. Van presentar el projecte a la Mobile World Congress de Barcelona, on van obtenir el guardó.

Nos els falten idees: tenen un catàleg de 40.000 obres ambientades a tot el món. La clau ara serà aconseguir el finançament i els socis per poder tirar endavant el projecte empresarial.

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris