X

Gómez defensa l’aïllament dels estudiants i demana responsabilitat

La consellera ha explicat, abans de saber-se la resolució judicial, que el que ha fet el Govern balear "és identificar estudiants positius i contactes estrets" i procedir "a la quarantena dels contactes i a l'aïllament en el cas dels positius"

30/06/2021

Gómez defensa l’aïllament dels estudiants i demana responsabilitat

La consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha defensat aquest dimecres les mesures d’aïllament establertes a Mallorca per als estudiants positius en covid i contactes estrets del macrobrot i ha demanat responsabilitat davant unes certes actituds que ha qualificat com a “llibertinatge”.

En declaracions a la seva arribada aquest dimecres migdia al Consell Interterritorial de Salut, que se celebra al Senat, Gómez ha afirmat que la situació està “cada vegada més normalitzada”, si bé ha indicat que ja s’ha pogut identificar a 268 estudiants, dels quals 68 són positius, la qual cosa suposa una taxa de positivitat d’un de cada quatre, que considera “preocupant”.

Després que la Fiscalia de Balears s’oposés al fet que el jutjat ratifiqués la resolució del Govern balear de confinar a aquests joves, la consellera ha explicat que el que ha fet l’Executiu autonòmic “és identificar estudiants positius i contactes estrets” i procedir “a la quarantena dels contactes i a l’aïllament en el cas dels positius”.

“No s’ha emprat en cap moment la força, no hi ha hagut intervenció de les forces de seguretat per a portar a ningú detingut, se’ls ha explicat; aquests joves han estat traslladats amb ambulàncies de transport a l’hotel pont i és cert que després han sorgit diferents opinions i punts de vista”, ha admès Gómez, que ha informat que estan a l’espera del dictamen de la jutgessa després de remetre-li nova informació.

Preguntada per algunes situacions que s’estan produint a l’hotel, la titular balear de Salut ha fet una crida “a la responsabilitat individual, col·lectiva i social”.

“No és de rebut el que està succeint en alguns casos, algunes de les imatges que hem vist, evidentment no pot ser aquest llibertinatge”, ha opinat Gómez, que en tot cas ha puntualitzat que “la majoria dels estudiants que es troben a l’hotel estan seguint amb moltíssim ordre el seu aïllament o la seva quarantena”.

Respecte als dos joves que es van anar anit de l’hotel, ha indicat que van sortir amb “una persona d’un moviment antivacunes”. Un d’ells, major d’edat, “va tornar penedit”, i en el cas del menor “la família ha dit que donava suport a la sortida d’aquest jove”.

Quant als 13 joves que havien tornat a les seves comunitats d’origen en la península i faltava per comunicar, ha dit que 12 són d’Andalusia i un de Madrid, i que ja s’ha posat en coneixement de les autoritats regionals perquè prenguin “les mesures oportunes”.

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris