X

Surten diversos joves aïllats pel macrobrot de l’hotel medicalitzat sense fer cas de la petició del Govern

30/06/2021

Surten diversos joves aïllats pel macrobrot de l’hotel medicalitzat sense fer cas de la petició del Govern

Nou joves peninsulars afectades pel macrobrot a Mallorca i que estaven aïllades a l’hotel medicalitzat Palma Bellver ja hi han sortit aquest dimecres horabaixa, malgrat la petició pública del Govern balear que no ho fessin. Són almanco nou al·lotes que han sortit a les 7 de l’horabaixa i han pujat a tres taxis diferents en direcció a l’Aeroport, per retornar al País Basc, d’on són elles. No s’han acollit a l’opció que els donava el Govern de retornar a la Península aquest dijous amb vaixell.

Un responsable de Findecurso.es, una les agències organitzadores dels viatges, ha dit que aquest dimecres ja no en sortirien més.

La titular del Jutjat del Contenciós número 3 de Palma ha mantingut el confinament ordenat pel Govern en aquest hotel únicament dels joves peninsulars que han donat positiu en covid-19, que quan s’ha fet públic la interlocutòria n’eren 68, però aquest dimecres ja s’eleven a 74 dels més de 200 aïllats que el Govern havia ordenat.

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha assegurat en una roda de premsa que, segons la interlocutòria, la xifra de joves als quals ja no afecta el confinament dictat pel Govern seria de 181, si bé haurien de quedar-se els 6 que han donat positiu, de manera que quedaria en 175.

Garrido ha apel·lat a la responsabilitat d’aquests joves i de les seves famílies i ha demanat que no surtin de l’hotel del Passeig Marítim de Palma on estan allotjats, fins que compleixin una quarantena de 10 dies, i que si ho fan que ho facin amb màscara i sense entrar en contacte amb ningú.

“Si són tan irresponsables de sortir al carrer, com a mínim que siguin responsables de no acostar-se a ningú”, ha demanat Garrido, que ha recalcat la petició que no utilitzin cap transport col·lectiu “ni donin voltes per Oalma”.

El Govern ha habilitat un dispositiu del Servei de Salut, Ib-Salut, a l’hotel, per a informar a tots els joves de les dues opcions que els ofereix l’executiu autonòmic.

Malgrat l’acte que només manté el confinament per als quals hagin donat positiu en covid-19 en proves PCR, el Govern demana als joves que es quedin a complir una quarantena o bé que el dijous marxin a la península en un grup “bombolla” en un vaixell amb destinació a València, on els serveis sanitaris de les seves respectives comunitats autònomes els recolliran per a portar-los als seus domicilis.

Garrido ha dit que en aquest vaixell, que és de línia regular i de la companyia Balearia, els joves no mantindran contacte amb la tripulació ni amb la resta del passatge. El *Govern assumirà el cost del passatge.

30/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris