X

Els pagesos demanen la vacunació en massa de les ovelles per acabar amb la llengua blava

La mortalitat entre els ramats està, de moment, controlada, però temen que hi hagi un augment dels casos

02/07/2021

Els pagesos demanen la vacunació en massa de les ovelles per acabar amb la llengua blava

En Tomeu Cànaves és un pagès amb ovelles afectades per la malaltia de la llengua blava. D’un ramat de 120 ovelles, dues s’han mort i en té quatre en tractament. La llengua blava és una malaltia vírica que es transmet pels paràsits, que provoca ferides a la boca dels remugants i la llengua s’inflama fins a tornar de color blau. El tractament que segueixen amb antibiòtics sembla que funciona. Així i tot els pagesos temen que es descontroli.

“Tenim molta por perquè fa vint anys ja va passar. Va matar moltes ovelles de molts amics meus de per tot Mallorca i mos va saber molt de greu. I la pagesia així com està, desmoralitzada de tot, crec que ara això mos acabaria de matar a tots. Els mens no se venen”, assegura en Tomeu.

Demana celeritat en la vacunació.  Aquesta malaltia a la península està totalment controlada perquè vacunen en massa els ramats. Mentre, l’únic que poden fer els ramaders és controlar la transmissió esquitxant els animals per evitar la picada del moscard, i medicant les ovelles que contrauen la malaltia.

En Joan, un altre pagès de Pollença en canvi, ja ha perdut unes cinc ovelles. També pensa que amb la vacuna s’erradicarà el problema ràpidament.

Els pagesos temen que caigui en picat la venda de me i que els consumidors perdin la confiança amb el producte d’aquí.


El Govern declara l’emergència per llengua blava a Balears amb 20 animals positius
Agricultura confirma un cas positiu de llengua blava a Pollença

02/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris