X

La jutgessa veu indicis de manipulació en la concessió dels amarraments del port de Maó

El jutjat calcula que, per afavorir-les, es van deixar d'ingressar 300.000 euros en taxes

02/07/2021

La jutgessa veu indicis de manipulació en la concessió dels amarraments del port de Maó

La jutgessa que investiga la concessió, ara fa 4 anys, de 154 amarraments del port de Maó a una societat formada per empreses menorquines veu indicis sòlids que el llavors president d’Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, va manipular el concurs.  El jutjat calcula que, per afavorir-les, es van deixar d’ingressar 300.000 euros en taxes.

Segons la interlocutòria que la magistrada ha emès en aixecar parcialment el secret de sumari, Gual de Torrella i el director de l’Autoritat Portuària van falsejar-lo per tal que guanyassin l’adjudicació empreses menorquines agrupades en la societat Marina Asmen.

L’actuació va motivar, l’any passat, la intervenció de la Fiscalia Anticorrupció i provocà la destitució de la cúpula directiva. La interlocutòria, que ha estat avançada pel diari “Última Hora”, atribueix la presumpta manipulació a l’acord assolit amb la participació de polítics i responsables de l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques, ara fa 4 anys. La jutgessa diu que els plecs del concurs es van negociar amb l’associació, a la qual es va facilitar informació rellevant que no tenien la resta d’aspirants. Afegeix també que les ofertes es van valorar per afavorir Marina Asmen i que es van perdre 300.000 euros en taxes.

Tot i la investigació judicial en marxa, a principis de maig l’Autoritat Portuària va tornar a adjudicar la gestió d’aquests amarraments a la mateixa empresa.

02/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris