X

Sant Lluís tindrà la primera cooperativa solar de Balears a un polígon

La formaran empresaris, l'ajuntament i l'Institut balear de l'Energia

02/07/2021

Sant Lluís tindrà la primera cooperativa solar de Balears a un polígon

A Menorca empresaris i responsables de l’Ajuntament de Sant Lluís inicien un projecte pioner a Espanya relacionat amb les energies renovables. Es tracta de crear una cooperativa público-privada que aposta per posar plaques solars a les cobertes dels polígons i aconseguir així que siguin autosuficients energèticament.

La iniciativa comença a prendre forma, després de la feina d’estudi que han fet l’Ajuntament de Sant Lluís, l’Institut Balear d’Energia i un grup d’empresaris del polígon. S’acaba d’obrir el termini per a que tots els interessats es puguin informar sobre aquesta futura cooperativa. A més de l’aposta per reduir la petjada energètica, el fet de ser una cooperativa farà que l’energia que es vengui als socis sigui a preu de cost.

Entre els empresaris que se’n podran beneficiar, bones expectatives a l’espera que al setembre es convoqui una primera reunió per a constituir la cooperativa. L’Ajuntament vol tenir en marxa la cooperativa el darrer trimestre de l’any i concretar el projecte per a poder optar també als Fons Europeus de recuperació.

02/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris