X

Milers de persones demanen justícia per l’assassinat de Samuel a la Corunya

Les concentracions de rebuig per la presumpta agressió homòfoba s'ha repetit a moltes capitals de l'Estat

05/07/2021

Milers de persones demanen justícia per l’assassinat de Samuel a la Corunya

Milers de persones s’han concentrat aquest dilluns horabaixa en la plaça de María Pita, de la Corunya, per a exigir “justícia” per la pallissa mortal que va acabar amb la vida del jove de 24 anys Samuel Luiz en la matinada del passat dissabte. Les concentracions de rebuig s’ha repetit a moltes capitals de l’Estat.

Els assistents a la protesta a la Corunya, convocada per col·lectius LGTB, han atribuït el crim a una mostra d’LGTBIfobia -que no ha estat encara confirmada per la investigació, que manté obertes totes les vies-, i han guardat un minut de silenci que ha culminat amb un fort aplaudiment, en una plaça completament abarrotada.

Malgrat la pluja, un grup d’amigues de la víctima, visiblement afectades, han exhibit pancartes en les quals es podia llegir “El seu amor no feia mal, el nostre odi sí”, “Demanem respecte” o “Samu no ha mort, l’han assassinat”.

La gran afluència ha col·lapsat els accessos a la plaça de manera que hi ha hagut persones que s’han quedat sense poder assistir.

En la mobilització, representants de les entitats convocants han llegit un manifest i després una amiga de Samuel, entre llàgrimes, ha donat les gràcies als sanitaris que van atendre el jove pel seu esforç. “Vaig fer tot el possible perquè sobrevisqués”, ha afegit.

Una altra de les seves amigues ha narrat que “mai” no s’havia imaginat que la darrra vegada que veuria a Samuel seria “a través d’una videotrucada”, en la qual va escoltar “com li arrabassaven la vida”.

Una representant d’ALES Coruña ha explicat que el pare de Samuel ha volgut demanar a les famílies dels agressors que els ajudin a identificar-los, perquè de moment no hi ha hagut detencions.

En la lectura del manifest, els col·lectius han relatat que “dissabte passat a les tres de la matinada un grup de salvatges li va donar una pallissa fins a la mort a Samuel” a la Corunya. “Encara que estem esperant que les investigacions avancin, no podem quedar-nos callats enfront de la mort d’un dels nostres”, han recalcat.

Sobre aquest tema, han assenyalat que “Samuel era un jove gai de 24 anys”. “Podria haver estat jo, podries haver estat tu, o qualsevol de les persones del col·lectiu LGTBI”, han prosseguit.

Així, han fet referència a altres casos  relacionats amb la LGTBIfobia ocorreguts aquests darrers dies. No obstant això, han aclarit que aquesta concentració no cerca demanar venjança, sinó “justícia” perquè la mort de Samuel “no quedi impune”.

A més, han sostingut que “els discursos d’odi i la violència no poden tenir cabuda” en la societat actual i han reivindicat que “els crims d’odi no ocorren en el buit, sinó en un context social que els permet i fomenta”.

Finalment, les encarregades de llegir el document han fet una crida al “respecte” pel dol de la família i amistats de Samuel. “Era una persona innocent, a la qual li han robat la seva vida pel simple fet de ser. No oblidarem l’ocorregut, seguirem als carrers i farem tot el necessari perquè no tornin a ocórrer semblants actes”, han remarcat.

05/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris