X

Tres detinguts d’entre 20 i 25 anys pel crim presumptament homòfob de Samuel a la Corunya

El ministre de l'Interior demana als mitjans de comunicació que deixin "treballar amb assossec" a la Policia, que està realitzant una tasca "rellevant"

06/07/2021

Tres detinguts d’entre 20 i 25 anys pel crim presumptament homòfob de Samuel a la Corunya

Foto: EFE

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts a tres joves d’entre 20 i 25 anys residents a la Corunya com a presumptes autors de l’agressió homòfoba que va posar fi a la vida del jove Samuel en la matinada de dissabte passat, en una operació que continua oberta i en la qual no es descarten noves detencions. Fonts del Tribunal Superior de Justícia no han pogut precisar encara quan passaran a disposició judicial els tres detinguts aquest migdia.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat la detenció d’aquests tres joves, residents a la Corunya, però no ha volgut precisar si els investigadors treballen amb alguna hipòtesi concreta sobre el motiu de l’agressió, com l’homfòbia tal com denuncien les entitats i associacions contra l’LGTBIfòbia, i s’ha limitat a demanar als mitjans de comunicació que deixin “treballar amb assossec” a la Policia, que està realitzant una tasca “rellevant”.

Tots els elements “incriminatoris” s’estan analitzant, així com uns altres que poden determinar el succeït, ha continuat el ministre abans d’insistir en la necessitat de deixar a la Policia que continuï treballant en el cas “de manera profusa” com ho està fent.

L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions, ha ressaltat el titular d’Interior, que ha recordat que la Policia, juntament amb la Fiscalia i el Jutjat analitzen totes les circumstàncies que han pogut concórrer en aquest assassinat.

Fonts pròximes a la investigació precisaven a l’agència Efe aquest dimarts dematí que s’havia pres declaració a quinze persones relacionades amb la baralla, si bé la mala qualitat de les imatges gravades per les càmeres pròximes al lloc dels fets ha dificultat la identificació.

En aquest moment, continuen obertes totes les vies de recerca per a esclarir la brutal agressió, si bé els primers indicis apunten al fet que el motiu de l’agressió que li va provocar la mort al jove de 24 anys no va ser homòfob.

Samuel va ser agredit per diverses persones dissabte passat quan estava realitzant una videotrucada, la qual cosa va desencadenar la baralla perquè un grup de joves va creure que els estava gravant. Segons van explicar les amigues de Samuel a diversos mitjans de comunicació, un dels autors de la pallissa va insutlar “marica de merda”.

Quan va ser atès pel 061 presentava diversos hematomes i importants cops al cap que van precisar la intervenció del personal sanitari durant dues hores per a tractar de reanimar-lo, encara que la defunció es va produir finalment en el Complex Hospitalari Universitari de la Corunya.

Després d’aquesta pallissa mortal, milers de persones han sortit al carrer per expressar la seva condemna per aquest brutal crim en successives i simultànies concentracions per tota Espanya i fora d’ella organitzades per entitats LGTBI i  contra l’homofòbia.

06/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris