X

Ulls d’ovella o vi de serp: el Museu del menjar repugnant a Berlín

Més de 90 plats i begudes inusuals de tot el món que exhibeix el Disgusting Food Musem de Berlín amb l'objectiu de demostrar que si alguna cosa és un festí o un fàstic és qüestió de cultura i costum

08/07/2021

Ulls d’ovella o vi de serp: el Museu del menjar repugnant a Berlín

Vídeo i imatges: EFE - María Garrido

Ulls d’ovella, va venir de serp i sopa de taràntula són alguns dels més de 90 plats i begudes inusuals de tot el món que exhibeix el Disgusting Food Musem (DFM) de Berlín amb l’objectiu de demostrar que si alguna cosa és un “festí” o un “fàstic” és qüestió de cultura i costum.

El DFM (o museu del menjar repugnant) acaba d’obrir les seves portes en el cor de la ciutat, en el barri de Mitte. Com a bitllet d’entrada, el visitant del museu rep una bossa semblant a la qual es posa a disposició en els avions per als qui es maregin.

El que a alguns els fa la boca aigua, farà que la pròxima persona senti nàusees, provocades per l’aspecte d’un plat, l’olor, el sabor o simplement la seva forma. El que és repugnant està en els ulls i en el nas de l’espectador, i aquest està atrapat en la seva cultura. Aquest és l’argument del museu.

En algunes regions de la Xina o del Japó, per exemple, adoren el vi de serp o de ratolí, mentre que en la cultura europea sembla impossible consumir una beguda alcohòlica que també s’utilitza per a preservar una pitó.

A Mongòlia tenen una curiosa versió del famós còctel “Bloody Mary”: barregen el suc de tomàquet amb ulls d’ovelles i es converteix en un conegut remei per a les ressaques al país asiàtic, conten en el museu berlinès.

L'”altar de formatge pudent” permet al visitant olorar cinc formatges diferents. Entre ells, el “Bisbe pudent” (el Regne Unit) que és descrit com a emissor de la mateixa olor que “un vestuari d’un equip de rugbi després d’un partit”.

El penis de toro (la Xina) i el cervell de porc (aquest ingredient és present a tot el món) són també unes altres de les bases de plats mostrats en el peculiar museu berlinès.

Moltes de les exhibicions -batut de granota, sopa de tortuga o taràntula, llagosta, formatge d’àcar – poden semblar completament estranyes a les papil·les gustatives dels ciutadans europeus.

“Hi ha aliments que a vegades fan olor horrible, saben horrible o tenen un aspecte horrible. I altres que no, que el que fa fàstic és saber com es produeixen, com per exemple les gominoles”, explica a l’agència de notícies Efe el director del museu, Martin Völker.

08/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris