X

El ministre de Sanitat de França matisa les recomanacions de no viatjar a Espanya

Olivier Véran ha demanat tranquil·litat i ha dit que es tractava d'un simple missatge de prudència

09/07/2021

El ministre de Sanitat de França matisa les recomanacions de no viatjar a Espanya

L’ambaixada francesa a Espanya matisa la recomanació de no viatjar al nostre país aquestes vacances per mor de l’expansió de la variant delta. Era un simple missatge de prudència, apunten.

Tot va sorgir arran de les declaracions del secretari d’estat d’Exteriors a una cadena de ràdio francesa desaconsellant viatjar a Portugal o Espanya. Des de l’ambaixada subratllen a IB3 que no hi ha noves restriccions ni frens a la mobilitat dels francesos per viatjar cap a Espanya.

El ministre francès de Sanitat, Olivier Véran, també ha suavitzat les declaracions del Secretari d’Estat i ha fet una crida a la calma, en relació als viatges dels francesos per turisme. Véran ha subratllat la necessitat d’emprar el passaport sanitari europeu per viatjar amb seguretat per Europa.

Per dilluns Macron ha convocat el consell de defensa sanitària, en què s’abordaran noves mesures. Avui el ministre francès d’Exteriors es reuneix amb la seva homòloga espanyola, per tractar aquests assumptes. La ministra de Turisme Reyes Maroto ha afirmat avui que no s’ha de crear alarmes, perquè la vacunació avança i no hi ha problemes de pressió hospitalària.

D’altra banda, el Regne Unit ja ha suprimit l’obligació de fer quarantena a la tornada al país des de territoris en la llista ambre, com Espanya, per a persones completament vacunades. Això significat que els requeriments per visitar paísos en llista verda i ambre seran els mateixos.

Tot això serà a partir de dia 19. Segons The Times, això ha provocat un augment del 55 per cent de reserves dels britànics. A Espanya, segons el rotatiu, els destins més desitjats són Balears, ja en llista verda, i Canàries.

09/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris