X

La pandèmia provoca un augment en la morositat dels lloguers de l’IBAVI

700 famílies s'han vist afectades per la situació i 200 ja s'han pogut posar al dia

09/07/2021

La pandèmia provoca un augment en la morositat dels lloguers de l’IBAVI

El Govern va deixar d’ingressar l’any passat més de 4 milions d’euros per impagaments de rebuts dels llogaters de l’Ibavi. Amb la pandèmia, la morositat va créixer i afectà més de 700 famílies, de les més de 1.800 que viuen a un habitatge públic. Avui dia, però, d’aquestes ja n’hi ha hagut més de dues-centes que s’han pogut posar al dia.

Les unitats de convivència de les promocions públiques paguen un lloguer màxim del 30% dels seus ingressos. Aquesta mesura, instaurada des de la legislatura passada, ha ajudat a rebaixar la taxa de morositat, en augment a partir de l’anterior crisi econòmica, entre els llogaters de l’Ibavi.

Però amb la pandèmia trasbalsant les economies familiars, 760 famílies no pogueren fer front a alguna de les mensualitats de l’any 2020. De fet, quedaren impagats més de 4.700 rebuts. Això és prop del 19% del total i suposa un acumulat de gairebé 4 milions i mig d’euros.

En alguns casos, fins i tot, a banda de l’adequació de l’arrendament ja establerta des de l’inici del contracte de lloguer, l’Ibavi ha fet nous ajustaments adaptats a les situacions sobrevingudes dels inquilins.

09/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris