X

Alemanya combinarà la incidència a 7 dies i la situació hospitalària per avaluar els nivells d’alerta

L'Institut Robert Koch de virologia apunta al fet que en el futur no havia de ser només la incidència la que definís l'estratègia a seguir durant la pandèmia

12/07/2021

Alemanya combinarà la incidència a 7 dies i la situació hospitalària per avaluar els nivells d’alerta

Imatge d'arxiu. EFE

El Govern d’Alemanya combinarà en el futur la incidència acumulada a 7 dies de contagis de coronavirus amb la situació que es viu als hospitals per a avaluar la situació de la pandèmia i definir l’estratègia a seguir a cada moment al país.

“Com els grups de risc estan en gran part vacunats, una incidència alta no implica automàticament una major ocupació de les unitats de vigilància intensiva”, ha dit el ministre alemany de Sanitat, Jens Spahn, a través del seu compte de Twitter. “La incidència perd cada vegada més rellevància, necessitem més dades dels hospitals”, ha reconegut Spahn.

Abans de la seva intervenció, mitjans alemanys han revelat el contingut d’un document de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia que apuntava al fet que en el futur no havia de ser només la incidència la que definís l’estratègia a seguir durant la pandèmia.

No obstant això, el Ministeri germànic de Sanitat ha afirmat que del que es tracta no és d’abandonar la incidència setmanal com a paràmetre sinó de combinar-la amb uns altres.

Aquesta posició de Berlín es coneix just l’endemà de l’entrada en vigor de la qualificació d’Espanya com a zona de risc per covid, que reflecteix precisament l’augment de la incidència mitjana estatal.

El Govern alemany va anunciar divendres passat la decisió que situa al conjunt d’Espanya en el menor dels seus tres nivells d’alerta, quan fins al moment només estaven sota aquest risc set regions (Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Navarra, La Rioja, País Basc i Ceuta).

La decisió no té repercussions directes per als alemanys que es troben actualment de vacances a Espanya o que planegen viatjar en els pròxims dies.

Un dels criteris clau per a fer aquest pas -que es consensua entre el RKI i els ministeris alemanys d’Interior, Exteriors i Sanitat- és que la incidència acumulada en set dies superi els 50 casos per cada 100.000 habitants.

Si Espanya o alguna de les seves comunitats supera els 200 nous casos per cada 100.000 habitants en set dies, Alemanya podria declarar-la regió “de risc per alta incidència”, la qual cosa sí que comporta fortes restriccions a la mobilitat.

12/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris