X

Les Illes registren al maig el menor augment de compravenda d’habitatge de tot l’Estat

Les operacions davallaren un 30 per cent al maig passat respecte al mateix mes de 2019

13/07/2021

Les Illes registren al maig el menor augment de compravenda d’habitatge de tot l’Estat

La compravendas d’habitatges es ralentitza a Balears. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, el passat mes de maig les Illes registraren la pujada més baixa del país, amb respecte al mateix mes de 2020. Concretament, registrà un 60 per cent d’increment. En el conjunt d’Espanya, l’augment d’aquestes operacions fou de mitjana d’un 107 per cent.

Però si comparam el maig d’enguany amb el del 2019, la diferència de les operacions de compravenda és d’una baixada del 30 per cent. L’associació balear de Serveis Inmobiliaris apunta a una lleugera tendència de davallada en el darrer semestre, si comparam amb 2019.

Segons professionals del sector inmobiliari, el segment que s’està venent més en aquests darrers mesos és el d’habitatges de preus alts, per un públic estranger

Respecte al preu, avui la societat de tasació inmobiliària TINSA ha indicat que el preu ha pujat al juny a Balears un 1,4 per cent respecte al mateix mes de juny de 2020. Des d’ABSI veuen que els preus estabilitzats. Segons TINSA, les Illes son les que experimenten uns preus més propers als màxims de l’època anterior a la crisis.

13/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris