X

Homenatge a les víctimes de la Covid ple de gratitud al personal sanitari

La família de la doctora Nedialka Veleva, víctima mortal del coronavirus a Balears, rep la Gran Creu al Mèrit Civil com a reconeixement a la seva labor en primera línia de lluita durant la pandèmia

15/07/2021

Homenatge a les víctimes de la Covid ple de gratitud al personal sanitari

Aquest matí ha tingut lloc el segon homenatge a les víctimes de la Covid i reconeixement del personal sanitari, un acte conduït pel periodista Fernando Ónega i al que ha assistit la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, juntament amb la resta de presidents autonòmics i el conjunt de l’Executiu del govern espanyol. L’homenatge als 130.000 contagiats i en record dels més de 80.000 morts per coronavirus al país, dels quals centenars de sanitaris han perdut la vida, ha deixat estampes plenes d’emoció, principalment entre els familiars de les víctimes presents a l’acte.

Tant Ónega i el rei Felip VI com els familiars a les seves intervencions han destacat l’esforç descomunal dels professionals sanitaris des de l’inici de la pandèmia. “El nostre afecte mai compensarà la grandesa del seu esforç“, afirmava Ónega, qui ha recalcat “la labor exemplar i el sacrifici immens” del personal sanitari, sense excepció. Una menció especial ha obtingut Joaquín Díaz Domínguez, cap de servei de cirurgia a l’Hospital Universitari La Paz (Madrid), qui va morir per coronavirus a l’abril de l’any passat.

La seva filla, María Díaz, cirurgiana pediàtrica, acompanyada per la seva mare -visiblement molt afectada- ressaltava l’actuació impecable dels serveis sanitaris i la vocació i la calidesa humana de tots els seus companys, encara quan la situació era desbordant. A més, ha demanat als governants que no deixin de tenir presents als morts per la pandèmia, que continuïn apostant per la ciència, que en paraules d’ella “ha guanyat de nou”. A la societat li ha demanat que cuidin els seus sanitaris, els quals carreguen ja “molt dolor i sacrifici al damunt”, fet pel qual tenen “dret a recuperar-se”.

La família de la doctora Nedialka Veleva, víctima mortal del coronavirus a Balears, rep la Gran Creu al Mèrit Civil com a reconeixement a la seva labor en primera línia de lluita durant la pandèmia

Representants de les famílies dels 120 sanitaris morts han estat presents a l’acte, on s’ha encès una flama de llum al centre de la plaça del Palau Reial en record de totes les víctimes. Posteriorment s’ha dut a terme l’entrega de les Grans Creus al Mèrit Civil a les famílies, que els concedí dimarts el Consell de Ministres, i una ofrena floral per part dels reis. Apart de la família de Joaquín Díaz, han rebut també les condecoracions la família de Jesús Algaba, otorinolaringòleg i referent internacional de la seva especialitat, la família de l’auxiliar d’infermeria Pablo Riesgo, molt commocionada i sense poder evitar les llàgrimes, i la família de la doctora Nedialka Veleva, ginecòloga col·legiada a Balears i treballadora a un centre de Palma en primera línia de lluita.

Després del minut de silenci, Fernando Ónega i el rei han posat l’accent principalment en la necessitat que la gent es vacuni, per poder aconseguir el més aviat possible “l’anisada immunitat de grup“. També ha animat a vacunar-se, en especial als joves, l’Araceli Hidalgo, la primera persona vacunada a Espanya. La seva filla, Carmen Rodríguez Hidalgo, ha destacat “l’entrega absoluta” dels professionals de les residències de majors, que els han acompanyat i cuidat en tot moment i han facilitat, en la mesura que ha estat possible, el contacte entre residents i famílies.

15/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris