X

Niguls que porten pluja, i un cap de setmana sense grans calorades

Ens ha visitat un petita baixa freda en altura que ha generat el creixement de niguls més actius en el cas de Mallorca i Menorca, on ha precipitat a més bandes del territori a diferència de dimecres

15/07/2021

Niguls que porten pluja, i un cap de setmana sense grans calorades

Aquest dijous hem iniciat el període de canícula estiuenca, aquell temps en el qual es donen les temperatures més elevades, però avui a les Balears realment no ha estat així. Ens ha visitat un petita baixa freda en altura que ha generat el creixement de niguls més actius en el cas de Mallorca i Menorca, on ha precipitat a més bandes del territori a diferència de dimecres.

Cal destacar el registre que s’ha donat a Pollença amb 31 l/m2, un fet no molt habitual dins juliol, el mes més sec de tot l’any. De fet a moltes bandes de les Balears, aquest dijous pareixia més aviat que ens trobéssim a finals de setembre.

Ara bé, aquest petit ”parèntesi” ja té les hores comptades i a partir d’aquest divendres el cel es trobarà més estirat amb algun creixement de niguls a migdia que, si precipités, seria de manera molt anecdòtica. A més, aquest divendres el termòmetre ja es comença a recuperar a totes les Illes.

Pel que fa al cap de setmana, res a veure amb les darreres jornades, es presentarà molt estable en general, cel ben estirat i les temperatures que es recuperen tímidament, no parlarem de grans calorades, sinó valors continguts: màximes entre els 30-33ºC a Mallorca, 29-31ºC a Menorca i 29-32ºC a les Pitiüses.

 


Més informació i tota l’actualitat meteorològica a IB3.org/ElTemps

15/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris