X

Continuen les temperatures suaus aquest cap de setmana

Les màximes podran tocar els 30-33 ºC i les mínimes seran fresquetes entre els 16 ºC i 20ºC

16/07/2021

Continuen les temperatures suaus aquest cap de setmana

Imatge: Jaume Fornés

Després de l’ambient bascós, la calitja i la calorada de diumenge i dilluns passat, aquesta setmana hem tengut un temps molt suau i agradable amb temperatures frenades, tant les mínimes com les màximes, i fins i tot alguns ruixats moderats que ahir deixaren 31 l/m2 a l’estació de Balearsmeteo de Can Pontico a Pollença.

Aquest cap de setmana continuarem amb la mateixa dinàmica, dorsal anticiclònica i temps d’estiu, però enfora de les grans calorades.

DIVENDRES:

Resta una mica de l’aire fred que ahir va incentivar les precipitacions localitzades a Mallorca i Menorca, i que avui, en menor mesura, encara pot fer créixer algunes ennigulades durant les hores centrals del dia i el capvespre, i deixar qualque ruixat aïllat tant a l’interior de Mallorca com a Menorca. Temperatures màximes de 30-32 ºC. Vent del sud-est a les Pitiüses, variable amb embat a Mallorca i de l’oest i nord-oest a Menorca. Precisament, és al nord de Menorca on tendrem una situació marítima més alterada, amb ones que poden superar l’1,5 m d’altura.

DISSABTE: 

Temps assolellat amb alguns niguls d’evolució a l’interior de Mallorca i Menorca el migdia, que en principi no tendran suficient desenvolupament com per a deixar precipitacions. A Eivissa i Formentera dominarà el sol. Les temperatures no experimentaran gaires canvis, amb màximes que poden tocar els 30-33 ºC i mínimes fresquetes entre els 16 ºC i 20 ºC.

Pel que fa a la situació marítima, continuarem amb redols de maror i forta maror a la costa nord de Menorca amb ones que poden superar l’1,5-2 m d’altura, per mor del vent de component nord amb qualque cop moderat que pot fregar els 50 km/h. A la resta, vent fluix i variable a Mallorca i del sud-est a les Pitiüses.

DIUMENGE:

S’espera un cel poc ennigulat o serè durant bona part de la jornada, amb qualque petit nigul decoratiu a migdia. Temòmetre en lleuger ascens, tant la mínima com la màxima. La temperatura diürna pot quedar entre els 30-34 ºC. Continua el vent de l’oest, nord-oest a Menorca amb maror al nord de l’illa.

La setmana començarà amb la mateixa dinàmica: sol i temperatures en progressiu.

 

16/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris