X

Nou protocol per detectar el risc de les víctimes de violència masclista

L'Institut balear de la dona treballa amb la nova eina arran de l'assassinat de la dona de sa Pobla i el seu fill al maig

16/07/2021

Nou protocol per detectar el risc de les víctimes de violència masclista

Un nou protocol detectarà de manera precoç si una dona està en risc objectiu de patir violència de gènere per part de la seva parella o exparella. L’Institut Balear de la Dona treballa en l’elaboració d’aquest protocol arran del crim masclista de sa Pobla on el passat mes de maig una dona embarassada i el seu fill foren assassinats en mans de l’exparella de la víctima, que anteriorment havia denunciat l’agressor per maltractaments.

En aquest moment, abans que les víctimes presentin una denúncia davant els cossos i forces de seguretat, el personal de l’Institut Balear de la Dona tan sols disposa de dades subjectives de les dones, a través de les seves declaracions.

En declaracions a IB3 Ràdio, la directora de l’Institut balear de la Dona, Maria Duran, ha explicat que “hem volgut anar més enllà i posar indicadors objectius de risc perquè qualsevol persona pugui conèixer i saber fins a quin grau s’ha de preocupar per la integritat de la víctima, per evitar que es torni a repetir o que l’agressió vagi a més”.

L’objectiu d’aquest nou protocol, que l’Institut balear de la dona consensua amb consells insulars i la Felib, és disposar d’un protocol amb dades objectives per prevenir feminicidis com el de sa Pobla.

L’Institut Balear de la Dona vol disposar aviat d’aquest protocol per aplicar-lo al més aviat possible. Arran del crim de sa Pobla, l’organisme ha decidit que sempre sigui la mateixa tècnica que atengui cada cas, ja que, d’aquesta manera, es pot conèixer amb més profunditat la situació que pateixen les víctimes.


Minut de renou per condemnar l’assassinat de Warda Ouchene i el seu fill: “La violència masclista és un problema de primer ordre”
Les cridades al 016 per violència masclista es disparen un 82% a les Balears

16/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris