X

Manacor comença les seves festes de Sant Jaume amb el ball de la Mulassa

Es tracta d'una de les poques festes patronals que es mantenen aquest estiu a les illes

18/07/2021

Manacor comença les seves festes de Sant Jaume amb el ball de la Mulassa

Ahir varen començar les Festes Patronals de Sant Jaume, a Manacor. Unes festes marcades per la normativa anti-Covid, però que han aconseguit mantenir activitats tan tradicionals com el Ball de la Mulassa, celebrat ahir capvespre.

Una tradició antiga, que es va deixar de celebrar, però que es va recuperar al 2011. I ha tornat per a quedar-hi. Aquest any, això si, de manera diferent als anteriors. Normalment la mulassa feia un itinerari pels carrers del municipi; ahir va haver de fer tot el seu ball al Parc Municipal de Manacor. Però al manco el va poder fer; l’any passat, no va ser possible.

Abans, l’acte va començar amb la crida de l’actor Joan Antoni Suñer. Una crida que va apel·lar a la festa, però també a la responsabilitat i a la precaució davant la situació de pandèmia.

Les Festes de Sant Jaume, de fet, són unes de les poques que s’han pogut mantenir dins el calendari de festivitats patronals de les illes. Això sí, amb fortes mesures de seguretat, com explica el batle de Manacor, Miquel Oliver, que detalla que s’han posat en marxa diferents procediments per dotar de major seguretat totes les activitats de les festes patronals. Activitats que continuaran fins al proper 25 de juliol, el Dia de Sant Jaume.

18/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris