X

Els rastrejadors de la Central Covid acurcen les telefonades a 7 minuts per poder atendre tothom

En una setmana han passat de fer el seguiment a 400 positius a gairebé 700 cada dia

20/07/2021

Els rastrejadors de la Central Covid acurcen les telefonades a 7 minuts per poder atendre tothom

La primera telefonada a un cas positiu abans durava 40 minuts. El volum de feina, però, ha provocat que l'haguessin d'acurçar.

Tot i ser més personal, no donen a l’abast. En només una setmana han passat de rastrejar 400 positius a rastrejar-ne gairebé 700 cada dia. Això ha fet que, dels 40 minuts que dedicaven a cada persona en la primera telefonada, ara han hagut d’acurçar aquesta primera cridada a just 7 minuts de durada. De moment, però, segons la cap del rastrejadors de la Central Covid, Patricia Roa, no han aconseguit fer telefonades tan curtes.

Segona telefonada

En una segona telefonada, la persona que ha donat positiu ha de facilitar després una llista dels seus contactes estrets. Els rastrejadors associats, que són els 90 militars, són els responsables de fer aquesta funció. Aquesta setmana tenen una mitjana d’entre 1.000 i 1.100 contactes estrets a seguir.

Segons Roa, a la central Covid encara es troben persones que no fan la quarantena. Per això, adverteixen que els positius han de col·laborar perquè, si no es poden rastrejar els seus contactes, no es pot aturar un nou contagi o evitar un nou brot.

20/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris