X

Francesc Albertí, subdirector d’Atenció Hospitalària: “Els hospitals estan plens però no col·lapsats com en anteriors onades”

A les Unitats de Medicina Intensiva de Son Espases 10 dels 12 llits estan ocupats. L'edat mitjana dels pacients ha davallat i ara està entre els 40 i 45 anys.

21/07/2021

Francesc Albertí, subdirector d’Atenció Hospitalària: “Els hospitals estan plens però no col·lapsats com en anteriors onades”

A les Unitats de Medicina Intensiva de Son Espases 10 dels 12 llits estan ocupats. L’edat mitjana dels pacients ha davallat i ara està entre els 40 i 45 anys. Els pacients són majoritàriament homes i només dues persones tenen la pauta completa de vacunació.

El cap d’UCI, el doctor Julio Velasco, es mostra preocupat davant l’alta ocupació de les unitats de cures intensives de l’hospital de referència. En previsió del que pugui venir, Son Espases ha bloquejat llits d’una nova unitat d’UCI.

També ha pujat considerablement la xifra de pacients a planta. En cinc dies s’ha duplicat i ja en són 49. Davant aquest increment, ahir es va obrir una tercera planta Covid per a hospitalització.

Tot i això, el subdirector  d’Atenció Hospitalària de l’Ibsalut, Francesc Albertí, ha volgut fer una crida a la calma. Aquest dijous, en declaracions a Ib3Ràdio, ha reconegut que “els hospitals de les Illes estan plens, però no col·lapsats com en anteriors onades”. Diu que els casos ara no són tan greus i que el que li preocupa més és la velocitat dels contagis.

21/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris