X

Abaixa el preu del lloguer de pisos a Palma

L'Associació Balear de Serveis Immobiliaris xifra la davallada en un 15 per cent, però només en els pisos més cars

22/07/2021

Abaixa el preu del lloguer de pisos a Palma

Els preus dels lloguers de pisos abaixa a Palma. Ho diuen professionals del sector, com el president de l’Associació Balear de Serveis Immobiliaris, que xifra la caiguda dels preus en un 15 per cent. Però no tots els pisos. Segons expliquen, els de 500 o 600 euros no abaixen. Si ho fan els de preus propers als 1.000 euros.

Segons expliquen, per als propietaris costa, en moltes ocasions, trobar un llogater solvent. I els requisits, a causa de la situació econòmica de moltes famílies, s’han endurit. Ara, per exemple, si una parella lloga un pis, es demana que tots dos presentin nòmina.

El preu que s’ofereix és més baix, però també la baixada de preu es pacta, en molts casos, amb el contracte de lloguer en marxa, entre els mateixos propietaris i llogaters. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, l’any de la pandèmia varen pujar les llars amb lloguers inferiors als preus de mercat, per acords entre les dues parts. A Espanya durant l’any passat en foren el 3,3 per cent. Balears és una de les comunitats on més va pujar, passant del 3,8 per cent al 2019 al 6,7 per cent, el 2020

22/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris