X

El TSJIB avala la prohibició de reunions socials entre la 1:00 i les 6:00 de la matinada

El Govern preveu que les restriccions a les reunions de no convivents entrin en vigor dissabte

23/07/2021

El TSJIB avala la prohibició de reunions socials entre la 1:00 i les 6:00 de la matinada

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears autoritza les mesures sanitàries adoptades pel Consell de Govern per tal de frenar la corba de contagis de la cinquena onada. Són aquelles mesures que afecten els drets fonamentals de la intimitat personal i familiar i el de reunió.

D’aquesta manera, a partir de dissabte, a Mallorca, Menorca i a Eivissa queden prohibides les reunions familiars i socials dels no convivents entre la 1 i les 6 de la matinada, tant en espais exteriors com en interiors. Mesura que serà vigent durant un mes i revisable als 15 dies, sempre que la incidència acumulada sigui superior als 350 casos per 100 mil habitants i la pressió hospitalària a les Unitats de Cures Intensives superi el 5%.

La interlocutòria destaca que la mesura és proporcionada en relació amb l’important increment de casos durant la primera meitat del mes de juliol i en plena cinquena onada de la pandèmia.

L’altra mesura avalada pel Tribunal Superior és la de prorrogar fins al 15 de setembre els controls als ports i aeroports pels passatgers procedents de la resta de comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla.

23/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris