X

Quines són les noves restriccions a partir d’aquest dissabte?

A partir d'avui, queden prohibides les reunions familiars i d'amics entre la 1h i les 6h de la matinada

23/07/2021

Quines són les noves restriccions a partir d’aquest dissabte?

EFE


Consulta aquí les noves mesures de seguretat contra la Covid

A partir d’aquest dissabte, entren en vigor una sèrie de noves restriccions- a més de les que ja s’han anat implantant des d’aquests dimarts-, que afecten les reunions familiars i d’amics, el sector de la restauració i altres àmbits de sociabilitat. Totes les reunions i les activitats de caràcter esportiu, cultural, social, d’oci, restauració i hostaleria hauran de finalitzar a la 1h de la matinada, excepte a Formentera, que podran concloure a les 2h. L’objectiu, reduir el nombre de contagis, sobretot entre la població jove, que és el segment poblacional on més s’han incrementat els nous positius de Covid-19 les darreres setmanes. Aquesta mesura ja ha estat avalada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que aquest dijous va autoritzar les mesures sanitàries adoptades pel Consell de Govern.

REUNIONS SOCIALS I FAMILIARS: 

A partir de demà, les reunions socials i familiars queden prohibides entre la 1h i les 6h de la matinada, tant a espais públics com privats i a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa.

MASCARETA: 

No és obligatori, però es recomana l’ús de la mascareta en tot moment, tant a la via pública i en espais a l’aire lliure, encara que es pugui mantenir la distància de seguretat dels 1,5 metres. Continua sent obligatòria en els centres de treball, però no per dur a terme activitats físiques i esportives.

CONTROLS A PORTS I AEROPORTS: 

Es mantenen els controls a ports i aeroports.

FESTES I BOTELLADES: 

D’altra banda, continuen les mesures que ja varen entrar en vigor aquest dimarts com les sancions contra les botellades, que s’incrementen amb multes de fins a 1.000 euros per a les persones que participen en botellades. A més, si la persona que hi pren part trenca la quarantena per ser contacte estret, la multa és de 2.000 euros. I si la persona que comet la infracció és positiva de Covid, la sanció serà d’un mínim de 5.000 euros.

Pel que fa a les festes il·legals, els propietaris d’habitatges on es facin aquestes pràctiques estaran obligats a comunicar quines eren les persones que han promogut la festa i han llogat l’habitatge per sancionar-los. Si no ho fan, hauran d’afrontar una sanció de quantia semblant als promotors de la festa per manca de col·laboració.

A més a més, per als establiments que venguin alcohol fora de les hores permeses (màxim 22h), s’interposarà una sanció mínima de 5.000 euros que podria ser superior si així ho considera l’instructor.

BARS I RESTAURANTS: 

A partir de dijous dia 22 de juliol, el servei de restauració de bars, cafeteries i restaurants en espais interiors i en terrasses es tanca a partir de la 01.00 h de cada dia a les illes de Mallorca i Eivissa i Menorca, tret que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament anterior.

En espais tancats, el màxim nombre de persones per taula serà de 4. A les terrasses, el nombre màxim serà de 8 persones.

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS: 

En instal·lacions cobertes, la cabuda haurà de ser d’un 50%, fins arribar a un màxim de 500 persones. En instal·lacions descobertes, la cabuda serà d’un 50%, fins arribar a un màxim de 2.500 persones.

PLATGES: 

Cada usuari pot ocupar una superfície de 5 metres quadrats i la distància entre grups ha de ser de com a mínim un metre i mig. Els ajuntaments podran continuar limitant l’accés i la capacitat de les platges per evitar aglomeracions. A Mallorca, Menorca i Eivissa, no es podrà romandre a les platges entre les 22h i les 6h.

ESDEVENIMENTS CULTURALS: 

En el cas dels esdeveniments culturals, els espectadors han de romandre asseguts. També es limita a un màxim del 75% el aforament. Amb un límit de 500 persones en espais tancats i 2.500 en espais oberts. S’autoritza l’aforament del 100%, en cas que no se superin les 300 persones.

FESTES POPULARS I FIRES: 

Es permet la celebració de fires i mostres, preferentment en espais exteriors i amb l’ús de mascareta obligatori i en tot moment. No es permet, però, la instal·lació de barres de bar als carrers, ni esdeveniments tipus sopars a la fresca, revetlles o correfocs.

Les representacions culturals tradicionals (cossiers, cavallets, etc) s’han de desenvolupar en un entorn en què es pugui garantir el control d’accés al públic, la capacitat màxima de l’espai i el manteniment de la distància de seguretat.

PARCS INFANTILS: 

Estaran oberts fins a les 22h i a partir de les 6h de la matinada, excepte a Formentera, que serà entre les 00h i les 6h.

ÀREES RECREATIVES I REFUGIS: 

Es permet la utilització de les àrees recreatives i dels refugis de l’IBANAT, sempre que l’ocupació no sigui superior al 50% de la capacitat. L’ocupació de cada taula ha de ser de màxim 6 persones.

VETLES, ENTERRAMENT I CERIMÒNIES NUPCIALS: 

Es poden celebrar sempre que no se superi el nombre màxim de 120 persones en espais exteriors i 50 persones en espais interiors. En les celebracions nupcials, es permet l’activitat de ball amb mascareta.

VISITES A RESIDÈNCIES: 

Continuen estan permeses, sempre que s’acordin prèviament amb el centre, amb sistema de cita prèvia, per tal d’esglaonar les visites.

ACADÈMIES, AUTOESCOLES I CENTRES PRIVATS: 

Es poden impartir classes de manera presencial utilitzant el 75% de la capacitat màxima de l’espai.

ESCOLETES D’INFANTS DE 0-3 ANYS: 

Les capacitats màximes en aquests centres són de 7 nadons per a grups d’infants de menys d’un any; 9 infants per edats entre un i dos anys; 14 infants per edats entre dos i tres anys; i a les aules mixtes s’ha de limitar la capacitat al 75%.


1.500 tests d’antígens dispensats i 94 positius en el primer dia de tests d’autodiagnòstic a les farmàcies
Un dron controlarà les botellades a Palma
El TSJIB avala la prohibició de reunions socials entre la 1:00 i les 6:00 de la matinada

23/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris