X

76 actes aixecades la primera nit en què les reunions es limiten fins a la 1h

Durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s'han establert un total de 176 vehicles i s'han identificat 24 persones

25/07/2021

76 actes aixecades la primera nit en què les reunions es limiten fins a la 1h

Agents de la Policia Local de Palma en el dispositiu antibotellades d'aquest cap de setmana

La Policia Local, en col·laboració amb Policia Nacional, Policia Portuària i altres administracions, ha aixecat un total de 76 actes en el dispositiu antibotellades d’aquesta matinada a Palma. L’objectiu d’aquests dispositius és evitar aglomeracions de persones.

En una primera anàlisi de les dades, durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s’han establert un total de 176 vehicles i s’han identificat 24 persones. Les 76 actes que es varen aixecar varen ser per fer botellades i incomplir la normativa sanitària, i també per infraccions de les mesures de seguretat en diversos locals.

D’altra banda, s’han realitzat 9 etilometries, de les quals cinc han estat administratives i quatre de tipus penal i s’han denunciat 14 infraccions de trànsit.

Aquesta nit, a més de les actes aixecades, s’ha paralitzat l’activitat de quatre locals on s’exercia la prostitució sense complir la normativa sanitària i s’ha precintat una discoteca.

També s’ha realitzat el control d’esdeveniments i espectacles públics programats, i s’ha vigilat per al compliment generalitzat de la normativa autonòmica.

LA CRÒNICA: 

Vehicles i patrulles policials circulen per zones propenses a les concentracions de gent. A Platja de Palma la seva presència no dissuadeix les aglomeracions. Són pocs agents per controlar milers de persones. Tot i això, s’hi intervenen begudes alcohòliques constantment.

La gent sopa a les terrasses, o prenen copes respectant la normativa que ara només permet 8 comensals per taula als exteriors i 4 als interiors. Els restauradors entenen les mesures per evitar més contagis, però asseguren que els negocis se’n ressenten.

A zones com Santa Catalina les aglomeracions són també constants, hi ha ganes de festa. Grups de persones sense mascareta ni respectant la distància de seguretat. La Policia els alerta.

Els agents vigilen el trànsit i fan controls d’alcoholèmia, anit 9 etilometries, 16 tot el cap de setmana. Destaquen que hi ha menys gent que fa 7 dies.

BALANÇ DE TOT EL CAP DE SETMANA: 

El dispositiu antibotellades que s’ha realitzat durant la nit i la matinada del divendres i el dissabte ha conclòs aquest cap de setmana amb un total de 314 vehicles controlats, 24 persones identificades i 182 actes aixecades. També s’han realitzat un total de 16 etilometries, de les quals 12 han estat administratives i quatre de tipus penal. També, s’han denunciat 35 infraccions de trànsit i immobilitzat cinc vehicles i un ha estat retirat.

D’entre totes aquestes actuacions, cal destacar la de la nit del divendres, quan es va detectar una festa privada a l’habitació d’un hotel, i es van haver d’aixecar 12 actes d’infracció. També es va denunciar l’hotel per no fer el registre documental de les persones allotjades a l’establiment.

25/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris