X

Els sindicats policials es mostren molestos per la nova figura de l’Agent Municipal Covid

Tendran la consideració d'agents de l'autoritat, col·laboraran amb les policies locals, però no seran policies

25/07/2021

Els sindicats policials es mostren molestos per la nova figura de l’Agent Municipal Covid

Aquesta setmana que ve s’obre la convocatòria per crear borses de treball per a la nova figura de l’Agent Municipal Covid. Fins a finals d’agost no estaran enllestides. Per tant, aquest cos creat, entre altres motius, per lluitar contra els excessos, no arribarà fins a finals de temporada. La nova figura enfronta el Govern amb els sindicats de la Policia Local.

Tendran la consideració d’agents de l’autoritat, col·laboraran amb les policies locals, però no seran policies. El Govern no comparteix les crítiques dels sindicats de la Policia Local a la creació dels auxiliars i agents municipals covid.

“Pensen que els prendran funcions seves, però no és així. Simplement és per reforçar el compliment de les mesures Covid”, diu Carmen Palomino, directora general de Funció Pública.

En canvi, els sindicats ho veuen una mala manera de compensar la manca d’agents de Policia Local. Joan Blaya, Responsable Sindicat de Policia d’UGT a les Balears, diu que fa molts d’anys que denuncien la manca de policies i que demanen que els ajuntaments convoquin les places de policia que han de menester. “Una vegada tenguin cobertes totes les places de policies no hi haurà aquesta manca de personal”.

Parlen de malestar entre els agents i, fins i tot, els caps de policia. “D’una banda creen una figura, que sense cap mena de formació ni suport jurídic poden fer funcions policials. I després ens diuen que per fer la nostra feina no hem de tenir cap mena de formació ni hem d’haver superat una oposició”, diu en Joan Blaya.

A finals d’agost s’hauran creat dues borses d’interins perquè els ajuntaments sol·licitin treballadors. Carmen Palomina diu que la setmana que ve es publicarà la convocatòria perquè participin voluntàriament aquells aspirants que compleixin les condicions, i a final d’agost, s’obriran les dues bosses d’interins.

Fins a finals d’estiu, per tant, no podran començar a exercir les seves competències, com vigilar el compliment de la normativa covid. Serà una mica més tard de l’anunciat inicialment.

25/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris