X

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguessin gaudir les mateixes ajudes que les famílies nombroses

25/07/2021

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

A les Illes hi ha 20 mil famílies monoparentals. Dones, generalment, que decideixen ser mares totes soles. Un desafiament personal i econòmic que, segons elles, té poc reconeixement.

Des de fa 9 mesos tenen, per llei, dret a avantatges similars a les famílies nombroses, però a l’hora de la veritat, no hi ha hagut dotació pressupostària ni tampoc celeritat de part de les administracions que els han d’aplicar els descomptes. Poques bonificacions i pocs avantatges.

“Li queda molt de recorregut a la llei”, diu Maria del Mar Ensenyat, de l’Associació de Famílies Monoparental de Balears. “Perquè la llei contempla molt d’àmbits-lúdic, social-educatiu-, i clar, no ha arribat tot això. Suposam que a poc a poc, aquest carnet s’anirà dotant amb el temps, però de moment ha estat una declaració d’intencions”.

Afers Socials, que promogué la llei autonòmica, al·lega que en termes d’avantatges, la llei assimila les famílies monoparentals amb dos fills a les famílies nombroses. Alhora expliquen, però, que són els pressupostos de la comunitat els que han d’incloure els ajuts.

“Hem enviat diverses cartes als ajuntaments i ells encara han d’estudiar quins beneficis han de tenir aquestes famílies”, diu Fina Santiago, consellera d’Afers Socials, com poden ser taxes escolars, descomptes amb tributs municipals, descomptes en activitats esportives i de lleure, etc.

La FELIB admet que encara no s’ha instat els ajuntaments a aplicar bonificacions, però que ajuntaments com el d’Inca ja ho fan.


Les famílies monoparentals reclamen gaudir del permís de maternitat i paternitat
Les famílies monoparentals de les Balears podran sol·licitar un carnet que en reconegui la condició
El Consell de Govern aprova el decret per al carnet de les famílies monoparentals
Augmenten les famílies monoparentals a les Illes

25/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris