X

Comencen els interrogatoris del cas Autoritat Portuària

Aquesta setmana estan citats a declarar 18 testimonis. El principal investigat, l’expresident de l’Autoritat Portuària Joan Gual de Torrella, està citat el pròxim dia 4 d’octubre. També hauran de declarar com a investigats l’exdirector de l’Autoritat Portuària, Juan Carlos Plaza, i l’advocada de l’estat i assessora jurídica de l’ens, Dolores Ripoll.

26/07/2021

Comencen els interrogatoris del cas Autoritat Portuària

Comencen els interrogatoris a testimonis del cas Autoritat Portuària. A partir d’aquest dilluns, i fins dijous, estan citats 18 testimonis d’aquesta causa que investiga presumptes irregularitats en la concessió d’amarraments i contractes en els ports de l’Arxipèlag. Entre els citats, s’hi troben l’exdelegat d’Autoritat Portuària a Maó, Jesús Fernández Reyes, i la cúpula de PIME Menorca. És el cas de la secretària general de la patronal, Maria García, i l’assessor fiscal i actual president de Coinga, Santiago Lafuente.

La jutgessa Martina Mora ha fixat els interrogatoris dels investigats el pròxim mes d’octubre. El principal investigat, l’expresident de l’Autoritat Portuària Joan Gual de Torrella, està citat el pròxim dia 4 d’octubre. També hauran de declarar l’exdirector de l’Autoritat Portuària, Juan Carlos Plaza, i l’advocada de l’estat i assessora jurídica de l’ens, Dolores Ripoll.

El jutjat d’instrucció número 3 de Palma va aixecar recentment una part del secret sumarial. És la peça sobre la concessió de 154 amarraments del port de Maó a una societat formada per empreses menorquines. La jutgessa veu indicis sòlids que Joan Gual de Torrella va manipular el concurs. El jutjat calcula que es varen deixar d’ingressar 300.000 euros en taxes per afavorir la societat d’empreses menorquines Marina Asmen.

26/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris