X

Son Castelló es convertirà en el primer polígon industrial intel·ligent de les Balears

El projecte tecnològic, anomenat 'Truesmart', aposta per la reducció d'emissions contaminants i per la sostenibilitat de les empreses de l'Asima

27/07/2021

Son Castelló es convertirà en el primer polígon industrial intel·ligent de les Balears

L’Associació d’Industrials de Mallorca (Asima) i Trueworld Organization han signat un conveni de col·laboració per convertir Son Castelló en el primer polígon industrial intel·ligent de les Illes. El projecte tecnològic passarà a ser, així, en una de les darreres innovacions del sector a Balears. D’acord amb Trueworld, la instauració del projecte la conformarà la instal·lació de components i sistemes de monitoratge de dades per a obtenir, en temps real, el càlcul de la petjada de carboni emesa per les empreses que formen l’Associació.

L’Asima oferirà als seus associats informació sobre el projecte, anomenat ‘Truesmart’, un pla de formació online en matèria de bones pràctiques al sector i una memòria de sostenibilitat, i els oferirà la oportunitat d’incloure’s a la Xarxa Balear de Comerços Sostenibles. En aquesta línia cap a una indústria més sostenible, Truesmart englobarà també la valoració i reducció de l’impacte ambiental provocat per les empreses interessades en participar mitjançant la realització d’un pla de reducció d’emissions generades.

Ambdues organitzacions aposten per la indústria 4.0, en vista de “la creixent necessitat de les PIMES d’afrontar un procés de transformació i digitalització” envers models més “innovadors, competitius i sostenibles”. Entre els beneficis de la instal·lació d’aquests nous serveis, es troben principalment la recopilació d’informació, l’anàlisi de dades i l’aplicació d’eines de simulacre, els quals permeten configurar algoritmes d’alta eficiència, pel que fa a la gestió de recursos i impacte ambiental, a través de models predictius.

27/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris