X

Cas Autoritat Portuària: alguns testimonis admeten que s’oposaven al canvi de criteris per l’adjudicació al port de Maó

Membres del Consell d'Administració que votaren en contra de l'adjudicació dels amarraments del port de Maó a Asmen han declarat com a testimonis

27/07/2021

Cas Autoritat Portuària: alguns testimonis admeten que s’oposaven al canvi de criteris per l’adjudicació al port de Maó

L'exbatle d'Inca Rafel Torres va ser membre del Consell d'Administració de l'APB

La jutgessa del jutjat d’instrucció número 3 de Palma, Martina Mora, ha pres declaració aquest dimarts a tres testimonis en el marc del cas Autoritat Portuària, la causa que investiga presumptes irregularitats en la concessió d’amarraments i contractes en els ports de l’arxipèlag. Els testimonis que han estat interrogats avui eren membres del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de les Balears quan es va adjudicar la gestió d’amarraments del port de Maó. Un d’ells, Rafel Torres, exbatle d’Inca, que durant tres anys va ser vocal a l’Autoritat Portuària. Torres va ser una de les persones que no va veure amb bons ulls el procés per adjudicar la gestió d’aquests amarraments. Segons ha pogut saber IB3 Notícies, es varen canviar els criteris per adjudicar el concurs del Port de Maó quan el procés ja estava en marxa i això va fer que alguns membres de l’Autoritat Portuària hi votassin en contra.

Demà dimecres la jutgessa interrogarà al qui va ser el delegat de l’Autoritat Portuària de les Illes al port de Maó, Jesús Fernández-Reyes; i també al responsable d’infraestructures del port de Maó, Manuel González Amo. Aquests dos testimonis hauran d’explicar si es varen produir irregularitats en la concessió dels amarraments del Port de Maó.

Serà a partir del proper mes d’octubre quan declararan els investigats. El principal sospitós és l’expresident de l’Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, que haurà de comparèixer davant la jutgessa el proper dia 4 d’octubre. També hauran de declarar l’exdirector de l’organisme públic, Juan Carlos Plaza; i l’advocada de l’estat i assessora jurídica de l’ens, Dolores Ripoll.

Aquesta roda de declaracions es produeix després que la instructora Martina Mora aixecàs a principi d’aquest mes una part del secret de sumari de la causa. En concret, de la peça relacionada amb la concessió de 154 amarraments del port de Maó a una societat formada per empreses menorquines. La jutgessa veu indicis sòlids que l’expresident de l’Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella, va manipular el concurs. Els investigadors calculen que es varen deixar d’ingressar 300.000 euros en taxes per afavorir la societat d’empreses Marina Asmen.

27/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris