X

Compensació econòmica per les famílies de les 4 joves espanyoles mortes a Miami

La justícia ha dictaminat que els familiars de les 3 mallorquines i la cordovesa, que no tingueren cap responsabilitat a l'accident de trànsit, rebin una suma de quasi 12 milions de dòlars per part de l'empresa jutjada

28/07/2021

Compensació econòmica per les famílies de les 4 joves espanyoles mortes a Miami

Arxiu fotogràfic del Miami Herald.

La justícia de Miami ha dictaminat una compensació econòmica d’11’8 milions de dòlars a les famílies afectades per l’accident automobilístic ocorregut al març de l’any 2018 a Cayos de Florida, en què perderen la vida 3 joves mallorquines i 1 cordovesa que viatjaven juntes al país nord-americà. L’empresa jutjada como a culpable del sinistre és Discount Rock & Sand, per la qual treballava el conductor que col·lidí amb el vehicle de les espanyoles, Carlos Manso Blanco.

El dictamen del jurat en la demanda civil que interposà, per “negligència” al conductor i l’empresa, les famílies de María López-Bermejo Rosselló, Margarita Cortés-Pardo i Ana Gaitán Díaz, de 31, i Teresa Sánchez Quetglas, de 30 anys, ha estat ratificat per l’advocat Jon Paul Layne, del despatx Silva & Silvia de Miami, als tribunals federals dels Cayos. Una vegada el jutge K. Michael Moore reculli el veredicte del jurat en la fallada final, s’obrirà un procés de 30 dies perquè l’empresa jutjada pugui presentar la seva apel·lació.

A l’accident, l’automòbil de les turistes fou envestit pel camió que conduïa Manso Blanco mentre esperava per realitzar un gir a l’esquerra en la carretera principal dels Cayos, d’acord amb les declaracions dels testimonis presents al sinistre. Així mateix, l’impacte va fer que el turisme de les joves fossi impulsar fins al carril contrari, on xocà de front amb una autocaravana i, seguidament, contra un arbre.

Manso Blanco comptava amb un historial de faltes de trànsit, fet pel qual “no era competent” per conduir el vehicle comercial

Les turistes mallorquines i cordovesa, que, segons les autoritats de Miami, no van tenir cap responsabilitat a l’accident de trànsit, i que portaven el cinturó de seguretat cordat, moriren a l’acte. A més, d’acord amb la demanda, Manso Blanco comptava amb un historial de faltes de trànsit i “no era competent” per operar i conduir el vehicle comercial que utilitzava.

28/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris