X

Els ajuntaments del Pacte tanquen files entorn de la figura agent Covid, mentre que els batles del PP i d’El Pi s’hi oposen

L'excepció són Palma i Inca, que no sol·licitaran aquests professionals en el futur

28/07/2021

Els ajuntaments del Pacte tanquen files entorn de la figura agent Covid, mentre que els batles del PP i d’El Pi s’hi oposen

Catalina Cladera insisteix que la figura agent Covid servirà per reforçar les plantilles de les policies locals.

Els batles del PP de Mallorca han escenificat avui les seves crítiques a la creació de la figura agent Covid, i han denunciat la manca d’efectius policials. Aquesta oposició als plans del Govern és compartida pels batles d’El Pi. Els regionalistes pensen que crearà confusió perquè seran agents sense autoritat.

“Un agent ho és perquè té autoritat, i perquè és funcionari públic. La convocatòria que ha fet el Govern no crearà funcionaris públics de carrera”, ha dit Joan Rotger, batle de Selva, qui va ser director general d’Interior en temps del conseller José María Rodríguez (PP).

“Els agents Covid pareixen una solució a mig termini, però els cossos de les policies locals no en són partidaris, perquè no tenen clares les seves funcions”, ha manifestat la batlessa de Porreres, Xisca Mora (El Pi).

El debat sobre els agents Covid ha centrat la reunió de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca.

La implantació de la figura Covid ha centrat avui el debat de l’Assemblea de batles i batlesses de Mallorca, que avui s’ha reunit a Alcúdia, i en què també han assistit membres de l’equip de govern del Consell de Mallorca. Els batles dels municipis on governa el pacte han tancat files entorn d’aquesta qüestió. Tot i això, les ciutats de Palma i d’Inca, se n’han desmarcat, no per les declaracions que els seus batles hi han fet al respecte, sinó per les accions. Tots dos ajuntaments han fet saber que no sol·licitaran l’aplicació dels agents Covid als seus municipis.

“A Inca, no haurem de menester aquesta figura, perquè nosaltres tenim un pla estratègic pactat amb la policia local i amb tots els sindicats, mitjançant el qual cada any incorporam oferta pública depolicia local”, ha explicat Virgilio Moreno (PSIB), batle d’Inca.

“És una figura temporal, cosa que reclamaven els municipis. Molts s’hi acolliran per reforçar les plantilles durant l’estiu”, ha dit Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca. Aquesta és la vegada que fa quatre que l’Assemblea de Batles i Batlesses s’ha reunit durant aquesta legislatura.

28/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris