X

Detingut un entrenador de bàsquet per presumptes abusos sexuals a 5 menors

La Guàrdia Civil sospita que el detingut, de 25 anys, podria haver comès els abusos durant anys i no descarta que hi hagi més persones afectades

29/07/2021

Detingut un entrenador de bàsquet per presumptes abusos sexuals a 5 menors

La Guàrdia Civil ha detingut l’entrenador de bàsquet d’un club local de Felanitx per abusar, presumptament, de 5 menors d’edat, tots ells de menys de 16 anys. Un dels joves afectats avisà sobre el que estava succeint a una de les monitores del club, qui ho comunicà immediatament a la directiva i aquesta decidí notificar els fets a la Guàrdia Civil.

Arran d’aquests esdeveniments, s’inicià una investigació que va fer que famílies d’altres víctimes afectades interposassin la corresponent denúncia. La benemèrita ha detingut el suposat agressor, de 25 anys, aquesta setmana.

Agents de la Guàrdia Civil sospiten que els fets narrats pels joves es remunten 5 anys enrere i que pot ser hi hagi més persones afectades. Les víctimes han declarat que s’han vist intimidades per part de l’entrenador per dur a terme una “sèrie de pràctiques” amb ell i, així, no haver de patir represàlies, com per exemple no ser convocats per jugar partits de bàsquet. El detingut ha passat a disposició judicial als jutjats de Manacor aquest matí.

Des del Club de Bàsquet Joan Capó, asseguren que han romput tots els vincles existents fins ara amb l’entrenador i que, en ser coneixedors dels fets, ho notificaren a la Guàrdia Civil. El club declara haver-se assessorat a través d’entitats de defensa dels drets dels menors, com és el cas de la Fundació Rana (Red d’Ajuda a Nins Abusats), per posar en marxa els protocols pertinents i informar “de la manera més pulcra possible” als investigadors.

L’organització esportiva no vol fer cap tipus de declaració de caire judicial sobre el monitor, qui -confirmen- començà des de molt petit com a jugador al club i fa uns 5 anys es convertí en monitor de bàsquet de nins i nines de totes les edats.

29/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris